Last news in Fakti

12 Септември, 2023 16:45 1 922 8

Разкриха как може да се казва първата кола на Xiaomi

  • xiaomi-
  • електромобил-
  • кола

Моделът вероятно ще носи името Modena

Разкриха как може да се казва първата кола на Xiaomi - 1

Новината, че Xiaomi готви премиерата на автомобил не е тайна за никого, но до момента не се знаеше кога широката публика може да види мистериозната кола. Сега в интернет се завъртяха слухове, че това може да се случи до края на тази година. Кодовото име на електромобила е MS11, но местни медии съобщават, че той може да носи името Xiaomi Modena.

Car News China твърди, че пробното производство на автомобила е започнало миналия месец в завод в Пекин. Твърди се, че в този завод се произвеждат около 50 прототипа всяка седмица и се твърди, че Xiaomi е в график да получи одобрение от китайското Министерство на промишлеността и информационните технологии (MIIT) през следващите месец-два. След като получи това одобрение, компанията ще може да започне да продава Modena.

Modena ще се конкурира с автомобили като Tesla Model 3 и BYD Seal, като началната цена на местния пазар ще бъде около 200 000 юана (около 25 хиляди евро). Изтеклите В основата на най-новия електромобил от Китай ще бъде батерия с капацитет 101 кВтч и 800-волтова електрическа архитектура. Въпреки че не знаем каква мощност и въртящ момент ще има Modena, Car News China предполага, че ще може да измине до 800 км с едно зареждане


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Те един

    6 10 Отговор
    Свестен телефон не можаха да направят, че коли тръгнали да произвеждат

    Коментиран от #2, #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    10 5 Отговор
    Шао ми произвежда телефони на нивото на Ейпъл,но на по ниска цена.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Рено фен

    3 4 Отговор
    Непродаваем баклюк
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пуффф

    0 1 Отговор
    Тегло само на батерията около 650 кг, цялата кола минимум 2 т. Остава си чакането по зарядните станции, малкия пробег в сравнение с ДВГ, задължителното "икономично" шофиране и ... Нищо различно от останалите електрични на пазара.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.