Last news in Fakti

13 Септември, 2023 12:00 2 515 1

Honda се присъедини към алианса NACS

  • honda-
  • nacs-
  • електромобили-
  • зареждане-
  • порт
Honda се присъедини към алианса NACS - 1

Honda се присъедини към така наречения съюз Tesla NACS, превръщайки се в деветия автомобилен производител, чиито електрически превозни средства ще имат достъп до обширната мрежа на Tesla Supercharger в Северна Америка.

От 2025 г. електрическите превозни средства на Honda и нейното премиум подразделение Acura ще се предлагат стандартно със северноамерикански NACS порт за зареждане.

Първо, той ще бъде интегриран в нов електрически модел, специално разработен за американския пазар. В бъдеще всички електрически автомобили Honda и Acura ще преминат към стандарта NACS.

До 2025 г. клиентите на японската компания ще могат да презареждат батериите си в мрежата на Tesla Supercharger, като се свързват с помощта на адаптери. Така те ще могат да използват предварително мрежата Tesla Supercharger, която в момента се състои от повече от 12 000 зарядни станции и продължава да расте.

Преди това Ford, General Motors, Volvo, Polestar, Rivian, Nissan, Mercedes-Benz и Fisker обявиха прехода към NACS.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Койчо Русев

    1 3 Отговор
    Още едни се появиха на аудиенция при краля, подгънаха коляно , целунаха ръка и помолиха да бъдат допуснати в кралството на електромобилността. Добре че краля е жалостив и приема всички.
    Само дали ще има ток за всички 🫢