Last news in Fakti

4 Октомври, 2023 13:30 3 825 10

Наследникът на Insignia ще се прави в Италия

  • opel-
  • insignia-
  • stellantis

Той ще споделя поточна линия с DS9

Наследникът на Insignia ще се прави в Италия - 1

Stellantis се сбогува с Insignia миналата година, когато производството в завода на Opel в Рюселсхайм беше прекратено, но от компанията не се сбогуваха изцяло с популярния модел. Планиран е неговнаследник, но той вече няма да се произвежда в Германия, тъй като следващото поколение на модела ще се сглобява в италианския Мелфи, заедно с новото поколение на Jeep Compass.

Новините за това идват от Automotive News Europe, които се позовават на изявления на синдикатите.Освен това Stellantis иска да произвежда новият DS 9 в Южна Италия, който технически би трябвало да има много сходства с вече споменатия Opel/Vauxhall Insignia. Същият доклад показва, че новата Insignia и DS 9 ще бъдат хечбек модели с пет врати, докато DS 7 ще получи изцяло електрически наследник.

Opel вече посочи с концепциите Manta-e и Experimental в коя посока иска да се развива компанията. Очаква се тези нови автомобили да се базират на специалните платформи за електромобили (STLA). Automotive News Europe съобщава, че тази нова вълна от модели от следващо поколение ще започне през 2024 г. и ще продължи до 2026 г.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 2 Отговор
    "Совите не са това , което са !"
  • 2 Ъппппп

    2 8 Отговор
    Донг фенг електрик 100% - това е истината!!!
  • 3 ДрайвингПлежър

    8 9 Отговор
    Франсетата вече се гаврят с останките от марката! По-добре убивайте бранда и си продавайте френските трошки вместо само да им лепите емблеми на Опел.

    Коментиран от #4

  • 4 Факт

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "ДрайвингПлежър":

    Що бе Опел и Воксъл имат нелоши продажби в момента а и адеквятна гама Мокка изглежда добре и е електрическа също и Корсета

    Коментиран от #5

  • 5 ДрайвингПлежър

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    Продават на половина на това, което продаваха преди да ги купят.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Усет

    12 3 Отговор
    Този Опел вече ще стане истинска кола щом ще го барнат италианците.

    Коментиран от #8

  • 8 Хахаха

    1 9 Отговор

    До коментар #7 от "Усет":

    Голям смях. Италианци и коли, хахаха. Те, италианците за това се обединиха с американците, защото и двете държави продават страшно много в Европа.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Джереми Кларксън

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хахаха":

    „Смятам Ферари за умалена версия на Господ!”
  • 10 Истината

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хахаха":

    Хората разбират,ама ти хабер си нямаш! (ако не знаеш какво е хабер,твоя работа).Италианците винаги са били номер едно, по отношение на спортните коли! Просто го умеят. И не само за спортните де.