Last news in Fakti

6 Октомври, 2023 11:50 1 449 6

McLaren няма да прави електромобили още дълго време

  • mclaren-
  • електромобил

Компанията обяви, че технологиите трябва да се подобрят

McLaren няма да прави електромобили още дълго време - 1

McLaren няма да е поредния автомобилен производител, който ще премине към електрическо задвижване или поне това няма да се случи към момента. Новините за това идват лично от изпълнителния директор на компанията, който заяви това в скорошно интервю пред Bloomberg Television по време на откриване на шоурум на марката в Дубай.

"Теглото е изключително важно, нужен е и правилният диапазон", каза Лейтърс. "Не очаквам тази технология да бъде готова за истински суперавтомобили преди края на десетилетието.Теглото е в основата на нашата марка. Не искаме да правим електромобил, който тежи два тона и има 2000 конски сили", каза Лейтърс, като добави, че теглото трябва да се намали до нивото на днешните модели, в диапазона до 1500 кг.“

Лейтърс заяви, че е отворен за идеята за SUV и че McLaren се фокусира върху плъг-ин хибридите, тъй като чистите двигатели с вътрешно горене стават все по-малко. Глобалните продажби на McLaren през първата половина на 2023 г. са нараснали с 52% спрямо същия период на миналата година и са достигнали 1292 единици. Търсенето е най-силно в Северна Америка, Европа и Азия. На Близкия изток се падат около 2 процента от обема на продажбите на компанията в световен мащаб, но районът има голям потенциал и огромна клиентска база, каза Лейтърс.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Койчо

    5 5 Отговор
    Ми те и не могат да ги правят, така че не трябва .
    Никой не трябва да правиш това което не може а всеки следва да прави това което може.

    Ама в България сме специалисти големи и всеки може всичко. Ако бяха българи от Макларън сигурно и чушкопеци щяха да правят вече ...

    Коментиран от #5

  • 2 вярно е

    11 1 Отговор
    Представи си спортен автомобил 2тона и отгоре. Ами то е шлеп, не спортна кола.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хайл 14/88

    1 1 Отговор
    Ганюф,изчезни от истинските коли,не ги опорачавай като пишеш за тях
  • 5 Мъск

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Койчо":

    McLaren слагат най-добре конете на асфалта в света на ДВГ. Това са най-бързите коли на задно, без да имат "уникален звук". Малките серии не носят вреда.

    Коментиран от #6

  • 6 Яце

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мъск":

    Порше са номер 1.