Last news in Fakti

23 Октомври, 2023 17:56 6 493 12

Mercedes пусна по-голяма и по-луксозна E-Klasse, но с уловка

  • mercedes-
  • e-klasse-
  • китай

Моделът ще се продава само в Китай

Mercedes пусна по-голяма и по-луксозна E-Klasse, но с уловка - 1

Mercedes представи новата по-дълга E-Klasse L, половин година след дебюта на стандартната версия W214. Специалната модификация на популярния седан с удължено междуосие ще се предлага само в Китай, където германските брандове предлагат новите си модели с увеличено междуосие.

Визуално E-Klasse L се отличава с по-дългите задни врати, по-дебелите С-колонки и стъкл, както и със специалната емблема на D-колонките, която наподобява тази която Mercedes поставя на Maybach. Останалата част от дизайна е пренесена от обикновената E-Klasse заедно с класическата емблема със звезда на радиаторната решетка, LED задните светлини и други. Естествено, AMG Line се отличава с различни джанти, по-спортни брони и специфична за модела светеща решетка, отличаваща се от по-ниските модификации с традиционния орнамент на капака. Дължината на Mercedes-Benz E-Klasse L е 5092 мм, което е със 143 мм повече от тази на обикновената E-Klasse.

Задните пътници се възползват от увеличено пространство за коленете, накланящи се облегалки на седалките и електрически регулируеми опори за краката. Сред допълнителните удобства са функцията за отопление на врата на задните облегалки за глава, интегрираната в подлакътника подложка за безжично зареждане на два телефона и висококачествената озвучителна система Burmester с ефекти на вибрация на седалката. Има и специален бутон за електрическо сгъване на предната пътническа седалка, за да можете да опънете краката си, ако ви вози шофьор.

Съобщава се, че в Китай Mercedes-Benz E-класа L ще се предлага с 4-цилиндров задвижващ агрегат в две конфигурации - E270L с 201 к.си по-мощния E300L с 255 к.с.. Освен това се очаква в бъдеще гамата да се разшири с още опции. Е-Klasse L е оборудвана с въздушно окачване и завиващи задни колела.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БайБоцимир

    16 0 Отговор
    А няма ли S- класа за целта? Предполагам, че в Китай и тя е удължена :)

    Коментиран от #2

  • 2 В китай

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "БайБоцимир":

    Там колите са страшно скъпи и без това. Ако не се лъжа най обикновен кайен без екстри с 18-ки и най малкия двигател струва от 350-400к евра и нагоре. Та за това има дълги Е класи Ц класи, 3 серии на бмв и дори и А3 дълга има.
  • 3 Комфорт

    14 1 Отговор
    По-дългата версия е вариант лимузина за двама пасажери. Екстри и удоволствие да се возиш както и да шофираш. Браво
  • 4 Мерджо

    10 7 Отговор
    Е класата си Е класа. Старите им модели са още на пътя и се търсят. А новите държат високи цени и лесно не падат.
  • 5 така

    11 2 Отговор
    Днес гледах W124 и сега ми се стори, че възстановяват W124, но уви става въпрос за W214. Да след крайно безличните Е-клас от 25 години насам, това външно е малко по-добре. Интериорът е отчайващ. Но се връщам на мечтите- какъв стил, какво присъствие на пътя беше, а и сега остава W124. Но дизайнери като Бруно Сако явно няма.

    Коментиран от #10

  • 6 Факт

    8 13 Отговор
    Немски баклюк
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този

    7 7 Отговор

    До коментар #5 от "така":

    И кой викаш бие Мерцедес по интериор, че нещо не се сещам???

    Коментиран от #11

  • 11 така

    12 3 Отговор

    До коментар #10 от "Този":

    Изключителен кич и бездарност е интериорът на МБ при последните модели. Конкурира го само БМВ. Там нещата са на още по-високо ниво на задоволяване на извратен вкус на близкоизточни и по-далекоизточни клиенти.
    Добър интериор предлагат Ауди, Лексъс и Бентли.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.