Last news in Fakti

10 Декември, 2013 09:27 8 791 4

Македонец направи следващото Ferrari F12 Berlinetta

  • ferrari-
  • f12 berlinetta-
  • деян христов

 

Моделът F12 Berlinetta е едно от легендарните Ferrari-та, разполагащи с V-образен дванайсетцилиндров двигател. В тази графа могат да бъдат причислени още 599 GTB, 575M, Testarossa и т.н., но тези факти не пречат на италианците да спекулират с тезата, че наследникът на F12 Berlinetta ще е доста по-различен. Това обаче не се отнася само до италианците.

Македонец на име Деян Христов предложи на Скудерията своето виждане по темата как трябва да изглежда новото поколение на въпросния суперкар. Своят проект Деян е нарекъл Casco Rosso, а вдъхновение младият македонец черпи от класическото Ferrari 250 GTO, произведено през далечната 1962 година. Автомобилът на македонския дизайнер представлява двуместен суперкар.
Според Христов именно така трябва да изглежда еволюцията на всички модели от марката Ferrari. По замисъла на автора, страничните огледала са заменени с камери, а в качеството на силов тракт е предвидена хибридна схема, включваща V12 и електромотор. Последният ще се захранва от батерии, които за по-добро разпределение на масата между осите ще бъдат разположени в задната част.
Дали от Скудерията ще обърнат внимание на младия македонец, предстои да разберем, но каквото и да стане трябва да признаем, че ескизите са доста интересни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 running wild

    7 0 Отговор
    Предложението поне според мен е много добро, но италианците да внимават! Да не се окаже, че не бил Енцо Ферари, а бил Еньо Ферарски и има роднинска връзка с Филип Македонски...

    Коментиран от #3

  • 2 СМЪРТ-ЗА- ТУРЦИТЕ

    3 0 Отговор
    А фарове.....за какво са му,то у македония слънцето не залязва !
  • 3 Shmeker

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "running wild":

    Буахахааа +1
  • 4 pafch0

    0 0 Отговор
    Честно казано... предницата е безбожно грозна..