Last news in Fakti

5 Декември, 2023 13:42 6 312 2

Toyota Hilux получи „нов“ дизелов двигател

  • toyota-
  • hilux-
  • пикап-
  • двигател

Познатият 2.8-литров мотор получава 48-волтова хибридна система

Toyota Hilux получи „нов“ дизелов двигател - 1

Toyota обнови последното поколение на Hilux, като заложи на „нов“ дизелов двигател в тенденция с последните регулации в Европа. Слагаме нов в кавички, тъй като обновеният Hilux Hybrid всъщност се предлага с добре познатия 2.8-литров дизелов мотор, но с 48-волтова хибридна система, която го причислява към така наречните меки хибриди.

Новата хибридна система свързва дизеловия двигател с компактен генератор чрез ремъчно задвижване. Свързаната 48-волтова литиева батерия тежи 7,6 кг и се побира под задната седалка. В резултат на това интериорът е "незначително засегнат". Освен това батерията захранва 12-волтовата бордова система и по този начин електрониката на автомобила чрез нов DC/DC преобразувател.

Батериятя на Hilux Hybrid се зарежда чрез рекуперация по време на спиране. Когато батерията е заредена, генераторът поддържа двигателя с вътрешно горене с мощност до 16 к.с. и 65 нютонметра. Според Toyota ускорението, производителността и ефективността на Hilux Hybrid трябва да се подобрят забележимо в сравнение с варианта с чист двигател с вътрешно горене.

Въпреки това производителят все още не предоставя никаква информация за пътните характеристики. Без хибридно задвижване 2,8-литровият дизел и неговите 204 к.с./500 Нм за време от 0 до 100 км/ч от 10,7 секунди. Клиентите обаче би трябвало да могат да очакват по-добра реакция на газта. Освен това се обещава подобрена спирачна ефективност с по-ефективно и по-естествено усещане за намаляване на скоростта.

Благодарение на усъвършенстваната система за автоматично стартиране и спиране на хибридната система, според Toyota, се постига икономия на гориво до пет процента в сравнение с предишните дизелови задвижвания. При разход по WLTP на конвенционалния 2.8 D от 9.5 литра, това би означавало около половин литър на 100 км.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЗО

    1 0 Отговор
    Абе не е като Джип Ранглър V6- 3,6L
  • 2 Офф-чар

    2 0 Отговор
    За половин кило нафта икономия, да си усложняваш живота с хибриди, батерии и други простотии ... Не мерси. Ще си карам дъртия допотопен 2.7 дизел с долен разпределителен вал. И той харчи толкова, нищо че е 30 годишен.