Last news in Fakti

6 Декември, 2023 14:44 3 043 6

Поляци поставиха двигател от Evo X на Toyota Yaris

  • toyota-
  • yaris-
  • yaris gr-
  • lancer

Колата е напуснала завода като най-наточената GR версия

Поляци поставиха двигател от Evo X на Toyota Yaris  - 1

Базираната в Полша компания Dytko Sport показа последния си проект, който изглежда наистина интересен. Според Engine Swap Depot този червен автомобил е създаден за рали пилота Куба Грегула и разполага с изцяло нова трансмисия, базирана на архитектурата на Lancer Evolution.

Под капака се намира четирицилиндров редови двигател с турбокомпресор 4B11T от Evolution X, съчетан с шестстепенна секвенциална трансмисия, конструирана от Drenth. Тя изпраща мощността към диференциалите на Drenth на двата моста. Няма данни за мощността, въпреки че може да се предположи, че този Yaris развива малко повече от 268 к.с., които пристигат от завода.

Вътре можем да открием предпазна клетка, отговаряща на изискванията на FIA, състезателни седалки OMP, колани, панели на вратите от въглеродни влакна и система за пожарогасене. Има също така изцяло нов механизъм за превключване на предавките, цифров екран и нов волан.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карчи

    5 1 Отговор
    "измислили топлата вода", ми те от тойота са си направили рали версията и по нищо не отстъпва на този мелез😉

    Коментиран от #2

  • 2 карчи

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "карчи":

    Магазинската версия на Yaris GR:
    1.6L турбо двигател
    1,6-литровият 3-цилиндров двигател на GR Yaris произвежда 200kW (268 к. с.) и 370Nm.
    GR-Four AWD
    усъвършенствана система за задвижване на всички колела, която дори позволява да регулирате съотношението предно-задно, като използвате режимите Normal, Sport и Track.
    Трудно се подобрява съвършенството 😉
  • 3 копанка

    7 2 Отговор
    аз имам лада с половин двигател от камаз ама в багажника, отпреде е курник
  • 4 Три цилиндъра са си три

    4 2 Отговор
    Когато достигне постижения като например на EVO-то или Impreza,тогава говори за съвършенство.Дотогава е само маркетинг инструмент за такива като теб да ги зарибяват.

    Коментиран от #6

  • 5 Някъв си !

    1 4 Отговор
    Едните с дръпнати очи - не могат да видят какво правят.Другите пияни и с тотално неразбиращ се 😛👅. И накрая забъркали супа топчета с боза ! Браво голям успех.
  • 6 Драйвър

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Три цилиндъра са си три":

    Специално ЕВО 10 няма абсолютно никакви постижения и заложби, иначе би имало смисъл ако бяха сложили модифициран 4G63T, защото носи повече на модификации, от Ярисовия мотор.