Last news in Fakti

22 Декември, 2023 10:12 1 200 4

BMW зарадва феновете си с коледен подарък (ВИДЕО)

  • bmw-
  • m-
  • m5-
  • коледа

Компанията показа част от новото M5

BMW зарадва феновете си с коледен подарък (ВИДЕО) - 1

С наближаването на празничния сезон BMW M сподели в Instagram предварителен поглед към предстоящото M5 Touring, на който високоефективното комби е украсено с празнична опаковъчна хартия и забележима златна панделка пред коледна елха. Тази празнична трансформация заменя стандартния камуфлаж, който се вижда при прототипите, тествани на Нюрбургринг. Освен това в YouTube ще бъде пуснат празничен видеоклип, който ще допълни тийзър изображението.

M5 Touring заема отличителен статут в гамата на BMW M, като е сред най-редките модели, произвеждани от подразделението M. Вариантът E34 е с ограничено производство от 891 бройки, а E61 - 1025 бройки. И двата модела са забележителни, като първият се появява във време, когато спортните комбита са рядкост, а вторият разполага с V10 двигател с корени от Формула 1. Въпреки че предстоящият модел G99 може да не е толкова ексклузивен, той обещава да бъде интригуващ, тъй като представлява комби с двигател V8 в епоха, доминирана от даунсайзинг и SUV.

Що се отнася до задвижването, както M5 Седан (G90), така и неговият аналог комби ще се открояват като единствените модели от Серия 5, запазили V8 двигателя, като M550i няма да се завърне. Под капака BMW M интегрира 4.4-литров двигател с две турбини, съчетан с електромотор в плъг-ин хибридна конфигурация. Очакваната комбинирана мощност надхвърля 700 к.с., което надхвърля стандартния XM, но не достига XM Label.

Въпреки липсата на подробности относно стандартната Серия 5 Touring, изглежда малко вероятно M5 Touring да дебютира в близко бъдеще. Премиерата на стандартното комби е планирана за началото на 2024 г. заедно с напълно електрическия i5, включително варианта i5 M60. Официалното представяне на M5 Touring се очаква да се състои по-късно през същата година.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАБЛЮДАТЕЛ

    3 0 Отговор
    Очаквайте такса разглеждане
  • 2 не е зле

    0 0 Отговор
    стаа стаа

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.