Last news in Fakti

22 Декември, 2023 11:40 1 893 15

САЩ вдига митата на китайските електромобили

  • сащ-
  • китай-
  • електромобили-
  • мито
САЩ вдига митата на китайските електромобили - 1

Администрацията на САЩ обмисля увеличаване на митата върху различни китайски стоки, включително електрически превозни средства. Това съобщава The Wall Street Journal , позовавайки се на свои източници .

Все още не е определено конкретно време за окончателно решение, тъй като Белият дом и други агенции продължават да обсъждат въпроса.

Има предложение в началото на следващата година да се извърши дългосрочен преглед на тарифите. Разглежда се и възможността за намаляване на митата върху някои потребителски стоки от Китай, които се считат за стратегически важни, но не и за електромобили. В момента митото върху електрическите автомобили, внасяни от Китай, е 25%.

Увеличаването на митата, според The ​​Wall Street Journal, има за цел да демонстрира твърдата политика на президента Джо Байдън спрямо Китай. Това може да му донесе допълнителна обществена подкрепа преди президентските избори през 2024 г. на фона на възможен сблъсък на демократите с бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Администрацията на Тръмп започна търговска война с Китай, налагайки мита върху китайски стоки за общо 370 милиарда долара. Според китайските власти тези мерки са се отразили негативно не само на китайските компании, но и на американските потребители.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    22 2 Отговор
    Чудесно. Пазра решава, нали? Никаква намеса на държавата, той пазара се саморегулира.
    Ама това е мантра за бананови държави като нашата...

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Почна се

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Тьрговска война ...
  • 3 САЩ е пропаднала държава

    17 6 Отговор
    Никакви мита не могат да я спасят.
  • 4 Пазарна икономика

    17 0 Отговор
    Но не и в САЩ
  • 5 Хахахаха

    2 10 Отговор
    А сериозно ли? Хахахаха. Ми аз това отдавна го написах на русофилнята, че ще стане.
  • 6 Хахахаха

    4 14 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Мнее. Държавата решава. Особено срещу враждебните държави. Това вече го разбра и ЕС в посока русия. Не може да има икономика с враждебни държави. Не може да влагаш пари в държава, която на другия ден ще използва парите за да прави ракети да те бомби. Не може. Европа всъщност беше много наивна да вярва в доброто бъдеще и се опита да вкара демокрацията в диктаторските държави. Време е тези диктаторски държави отново да бъдат оставени да затъват сами. Те и без това са свикнали да живеят от заплата до заплата.

    Коментиран от #11, #12

  • 7 Гост

    10 1 Отговор
    Типичен пример за пазарна икономика.
  • 8 ха, ха, ха...

    5 6 Отговор
    Русия пък скоро ще ги премахне напълно, защото столицата ѝ вече ще се казва Пекин.
  • 9 Пян_Гъ

    5 0 Отговор
    "Чудесно. Пазра решава, нали? Никаква намеса на държавата, той пазара се саморегулира.
    Ама това е мантра за бананови държави като нашата..." Съгласен съм. Напълно. Даже нещо повече - няма проблем САЩ да налагат мита на конкурентни икономики, да казват на частните компании къде могат и къде не могат да летят, да одобряват оръжейни сделки на частни компании и т.н. Няма лошо, обаче просто да кажат: "НИЕ СМЕ К-О-М-У-Н-И-С-Т-И!" Проблемът е, че не казват, а се правят на демокрация.
  • 10 Турбо

    3 0 Отговор
    Това е "невидимата" ръка на пазара.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 йордан

    2 0 Отговор
    Тая престъпна Англосаксонска сг...ан когато е не способна на конкуренция извършва диверсии, терористически акции , подстрекава или провокира --- както взриви двата газопровода --- ако митатa не помогнат и не бъдат достатъчни ще започнат да лаят и цялата им продажна медия ще попадне в истерия виейки като бесни песове ще подканват и останалите ,че колко са опасни Китайските коли и вносът им да бъде забранен. Или ,че са произведени в комунисtическа страна и представляват заплаха за Националната им сигурност-- или са недемократични и в Свободна и Демократична страна не могат да бъдат внесени.