Last news in Fakti

4 Януари, 2024 15:08 1 336 2

Audi Q8 E-Tron получи версия Dakar

  • audi-
  • q8-
  • etron-
  • dakar

Електрическият модел е преминал през разкрасителни процедури

Audi Q8 E-Tron получи версия Dakar - 1

Audi представи Q8 e-tron edition Dakar с цена от около 120 000 евро в Германия. За основа е използван двумоторния 55 e-tron с 402 к.с.. Ускорението от нула до 100 км/ч отнема 5,8 секунди със стандартни пътни гуми или 5,9 секунди с включената в комплекта гума за всякакви терени General Grabber AT3.

Въпреки че гумите за офроуд влияят на пробега, като го намаляват до 487 км в сравнение с 531 км при стандартния модел, те допринасят за естетическия вид на автомобила и повишават пътния просвет с 31 мм. Подобрените ъгли на подхождане (20 градуса), подобряват възможностите за движение извън пътя, като печелят положителни отзиви от първите рецензенти относно "леката" му проходимост. Въпреки това, изданието Dakar не успява да се справи с по-умелите конкуренти с ограничената му дълбочина на газене от 300 мм.

Въпреки тези ограничения, Edition Dakar може да се похвали с визуално впечатляващ дизайн с по-широка следа и стандартен багажник на покрива, допълнително подсилен от опционален графичен пакет, наличен само за 99 бройки. Според Audi това издание Dakar служи като предвестник на по-здрав SUV, сигнализирайки за ангажимента на Audi да създаде автомобил, способен да съперничи по офроуд умения с предстоящите електрически SUV като Land Rover Defender.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разход

    0 0 Отговор
    Коя кола харчи най-много при последното замерване?

  • 2 Замеря се куче с камък

    0 0 Отговор
    Когато търсиш дадена величина е Измерване.