Last news in Fakti

4 Януари, 2024 19:06 3 212 9

Още една китайска компания иска да строи завод в Европа

  • cherry-
  • европа-
  • великобритания

Cherry разглежда различни варианти

Още една китайска компания иска да строи завод в Европа - 1

Chery обмисля изграждането на два завода - един в Обединеното кралство и друг в континентална Европа, като планира те да влязат в експлоатация преди края на това десетилетие. Виктор Жанг, ръководител на Chery в Обединеното кралство, изрази стремежа на компанията да повтори успеха на Hyundai и Kia, които, въпреки че до края на 80-те години на миналия век са били сравнително непознати в Обединеното кралство, сега управляват близо 10 % от продажбите на автомобили в страната.

Въпреки оттеглянето на Honda от Обединеното кралство през 2022 г., затварянето на завода ѝ в Суиндън отчасти поради Brexit, и отказа на BYD от британски завод по сходни причини, Chery изглежда необезпокоявана от излизането на Обединеното кралство от ЕС. Автомобилният производител вярва, че значителният размер на пазара, с 2 млн. закупени нови автомобила годишно, оправдава създаването на отделен завод. Предложеният завод в Обединеното кралство има за цел да произвежда автомобили с десен волан за британския и северноирландския пазар, като потенциално може да изнася автомобили за Южна Африка, Австралия и Нова Зеландия, където водачите също използват десен волан. Едновременно с това втори завод в континентална Европа ще произвежда автомобили с ляво управление за континента.

Chery възнамерява да представи първите си масови автомобили с марката Omada в Обединеното кралство тази пролет, последвани от премиум линията Jaecoo няколко месеца по-късно. Във връзка с разследването на ЕС на китайските държавни субсидии за автомобилните производители, изпълнителният директор на Chery уверява, че фокусът не е върху значително подбиване на цените на утвърдените конкуренти, а върху предоставянето на качествени продукти със силно присъствие на марката. Според Джан намерението не е да се плашат другите с най-ниските цени, а да се предлагат отлични продукти, свързани с реномирана марка.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цъцъ

    22 5 Отговор
    Откриване на завод в Англия е недомислен ход, малък и западащ пазар с десен волан + липса на работна ръка, заради последното много фирми са яли дървото😉
  • 2 вариант България

    20 0 Отговор
    липсва. луди фирми няма
  • 3 А50

    23 1 Отговор
    Къде е рекламирания завод за електрокари на кикорчовци. Никой журналист и не пита такива неудобни въпроси
  • 4 Тити

    10 6 Отговор
    Като виждам сега китайските авточасти изкарват максимум един месец а пък за кабелите им не ми се говори пишат жилата че са 1 кв. а даже нямат и 0.5 кв. Китайските лагери същите боклуци ако имате късмет ще изкарат и седмица.

    Коментиран от #5

  • 5 правят и отлични работи

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тити":

    както си ги поръча търговеца, нашите търговци трябва да са ти ясни
  • 6 Редник

    5 6 Отговор
    Кви са тия Чери, Омада и т н. Пишете на български. Що за българи сте, да ви се не види...
  • 7 Въпроз

    3 7 Отговор
    Ам що не завод у Расия?

    Коментиран от #9

  • 8 Опаа,

    4 1 Отговор
    Буци/Буда бързо да ги води в България! Да им взима няколко милиона рушвет и да действат...
  • 9 Зв.Лалов

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Въпроз":

    Защото утре Зеленски ще ги завладее, още ли не си разбрал?