Last news in Fakti

5 Януари, 2024 14:18 2 275 5

Американците избраха кола на годината

  • kia-
  • toyota-
  • ford-
  • сащ

Наградите бяха разделени в няколко категории

Американците избраха кола на годината - 1

В САЩ бяха обявени победителите в конкурса за лек автомобил, пикап и кросоувър на 2024 г. в Северна Америка (NACTOY). В гласуването участваха 50 автомобилни журналисти, представляващи пресата, онлайн издания, телевизионни канали и радиостанции в Северна Америка. Конкурсът се проведе на няколко етапа. През лятото беше съставен списък с 52-ма кандидати. През септември, по време на автомобилното изложение в Детройт, техният брой бе сведен до 25. А през ноември бяха определени деветте финалисти.

"Автомобил на годината" стана Toyota Prius / Prius Prime, който получи 192 точки. Журито отбеляза стилния външен вид на автомобила с пет врати, традиционно ниският разход на гориво и приличния запас от пробег на електрическа тяга, който при плъгин хибрида Prius Prime надхвърля 64 километра.

В номинацията "Пикап на годината", в която се представят само пикапи, първото място зае чудовищният Ford Super Duty, на който съдиите присъдиха 189 точки. Според тях линията на тежките пикапи въплъщава концепцията за "работен и изложбен кон". С други думи, пикапът е еднакво подходящ както за строителни обекти, така и за теглене на скъпи кемпери.

И накрая "Кросоувър на годината" беше избран Kia EV9 (320 точки). Интересно е, че за победата в тази номинация се бориха само корейски модели, сред които Genesis Electrified GV70 и Hyundai Kona/Kona EV. Но EV9, първо, има три реда седалки; второ, той е по-евтин от конкурентите; трето, скоро ще застане на конвейера на завода на Kia в Уест Пойнт, Джорджия.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 поредния фейк

    5 5 Отговор
    невярвам че американ ще избере миксер за кола на годината това поредната стъкмистика за да се накарат европейците да купуват китайски боклуци..!

    Коментиран от #2

  • 2 Зв.Лалов

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "поредния фейк":

    Че кога успяха китайците да купят Тойота и Киа?
    Леле, колко съм изостанал с новините!
  • 3 Зв.Лалов

    4 1 Отговор
    Американските пикапи са страхотни като характеристики.
    Впрочем, не се сещам за друга подобна американска стока, произвеждана в Америка .

    Коментиран от #4

  • 4 Буха ха

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Зв.Лалов":

    На книга може да са страхотни, но само да кажа че се возих на задната седалка на Форд Ф-150. Уж огромен, но трябваше да се свия като скарида за да не ми опира главата в тавана.

    Коментиран от #5

  • 5 Зв.Лалов

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Буха ха":

    Кола като за американци.
    Те растат повече на ширина, отколкото на височина.