Last news in Fakti

11 Януари, 2024 17:16 3 142 8

Bugatti произведе последния „стандартен“ Chiron

  • bugatti-
  • chiron-
  • chiron pur sport

Той е за клиент от Канада

Bugatti произведе последния „стандартен“ Chiron - 1

Bugatti приключи производството на „стандартния“ Chiron, а последният екземпляр, персонализиран чрез програмата Sur Mesure за канадски клиент, се откроява като усъвършенстван и потенциално много ценен модел през следващите години. Основният цвят, наречен Nocturne, е изискано черно, допълнено от забележителни медни акценти.

Медните елементи са приложени в различни части на хиперавтомобила, включително предния капак, отличителната С-линия и централната перка, преминаваща над капака на двигателя. За да завърши контраста, Chiron е оборудван с черни джанти с медни акценти и дори емблемите и компонентите на двигателя демонстрират този отличителен цвят. Макар Bugatti да не са публикували снимки на интериора, предполага се, че темата се разпростира и в салона на автомобила.

Представен през 2016 г. като наследник на Veyron, Chiron беше ограничен до производствена серия от 500 бройки. Тази цифра обхваща различни версии на Chiron, като Chiron Sport, Pur Sport и Super Sport. Точният брой на произведените бройки за стандартния Chiron остава неразкрит.

Под капака стандартният Chiron се задвижва от внушителния 8,0-литров двигател W16 с четири турбокомпресора на Bugatti, който генерира впечатляващите 1500 конски сили и 1180 Нм въртящ момент. Свързан със седемстепенна автоматична трансмисия с двоен съединител, хиперавтомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,4 секунди, достига 200 км/ч за 6,5 секунди и достига 300 км/ч само за 13,6 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стрела

    8 0 Отговор
    Дайте я на онази мис силикон, че да я изпъне на магистралата с 300 с една ръка, а с другата да заснеме това геройство.

    Коментиран от #6

  • 2 Ееееех.....

    6 2 Отговор
    ......още от дете обожавах тази марка автомобили. Една от любимите ми играчки!
  • 3 абе френска кола ли е

    3 8 Отговор
    бегай далече.

    Коментиран от #5

  • 4 Мхм

    2 2 Отговор
    Тоя коп тор дето пада от стандартен Додж Челинджър ред ай не ми го хвали
  • 5 Фен

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "абе френска кола ли е":

    Ми карай си немски кош тогава и не реви ежемесечно в сервизите.
  • 6 Доктора

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Стрела":

    Случайно да си чувал, че колите от 21-ви век имат асистент за поддържане на лентата, благодарение на който колата сама си държи пътя, дори и без ръце?

    Коментиран от #7

  • 7 Стрела

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Доктора":

    Понеже се правиш на умен ще ти отговоря по същият начин - А ти случайно да си чувал, че асистентът за поддържане на лентата, благодарение, на който колата сама си държи пътя, дори и без ръце РАБОТИ САМО ПРИ ЯСНО ОЧЕРТАНА ПЪТНА МАРКИРОВКА ??? Не мисли, че само на теб са ти ясни тези екстри само, че в България понеже на много места изобщо няма /липсва/ пътна маркировка, някъде е полуизтрита, другата пък толкова замърсена от кал, прах, пясък и какво ли не още, та да не се учудиш, че си се озовал в нивата или някое дърво край пътя с твоя асистент ? Зимно време когато не е почистен пътят и има сняг пак на асистента ли ще разчиташ докторе ? Аз лично не се доверявам и разчитам на собствените си умения и възможности.

    Коментиран от #8

  • 8 Доктора

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Стрела":

    В конкретния случай маркировката беше перфектна, а някак ме дразни как разни "експерти" се произнасят за едната ръка...
    Иначе съм напълно съгласен, че не трябва да се разчита на такива асистенти.