Last news in Fakti

22 Януари, 2024 10:32 2 700 8

Новото Audi Q7 заприлича на BMW

  • audi-
  • q7-
  • bmw

Третото поколение на кросоувъра се отличава с конфигурация с двойни светлини отпред

Новото Audi Q7 заприлича на BMW - 1

Фотошпиони на AutoExpress засякоха новото Audi Q7, потенциално последният модел в гамата, който ще бъде оборудван с двигател с вътрешно горене. Очаква се той да замени сегашното второ поколение на модела в края на 2025 г., но основната формула на Q7 изглежда последователна, запазвайки отличителната му идентичност.

Първоначално представен през 2006 г., Q7 бележи навлизането на Audi в SUV сегмента, макар и малко закъсняло, предвид историята на автомобилите със задвижване на всички колела на марката. Сега, през 2024 г., второто поколение на Q7 е готово за актуализация, не просто за фейслифт в средата на жизнения цикъл, а за серия от фини корекции, които да се съгласуват с обновения Touareg и купе аналога на Q7 - Q8.

Шпионските изображения предлагат предварителен поглед към третото поколение Q7, разкривайки на дизайна на най-големия SUV на Audi. Въпреки че цялостната форма на каросерията запазва сходство с настоящия Q7, ъгълът на задното стъкло изглежда малко по-изправен, което предполага по-висок страничен профил, може би умишлено отклонение от по-елегантния Q8. Предната част демонстрира дизайн с двойни светлини и по-широка радиаторна решетка, характерна за SUV гамата на Audi, но и забелязвани в новите модели на BMW.

При разглеждане на страничния профил тестовият автомобил показва елегантни дръжки на вратите. Задната част се отличава с променен дизайн на светлинния клъстер, чиито ръбове се простират по-надолу по каросерията, като се спекулира с приемането на светлинна лента с пълна ширина - функция, често запазена за изцяло електрическите модели e-tron на Audi - като този тестови автомобил се отличава с двойни накрайници на изпускателната система, което сигнализира за вариант с ДВГ.

Подробности за интериора остават неразкрити, но очакванията са за интегриране на най-новите интериорни технологии на VW Group, включително голям 14,5-инчов сензорен екран, 10,9-инчов дисплей за пътника и усъвършенстваният виртуален кокпит на Audi - по подобие на конфигурацията, очаквана в новия Q6 e-tron.

Като се има предвид значителната инвестиция на VW Group в архитектурата PPE за електрически автомобили, използвана от Q6 e-tron и A6 e-tron, има вероятност новото Q7 да запази преработена версия на съществуващата архитектура MLB Evo. Опциите за двигатели все още не са потвърдени, но е вероятна гама от бензинови и дизелови V6 двигатели, което е в съответствие с предишното изявление на Audi за приключване на производството на автомобили, използващи тези горива, до 2026 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 7 Отговор
    Кой гледа Q7 като има Q8?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Най

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Вече като на пазара има лада нива и масквич
  • 3 Гошо, но не от почивка

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Кой гледа аЛуди, като има BMW и Mercedes?

    Коментиран от #4

  • 4 4.4

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гошо, но не от почивка":

    Тоя дето няма достатъчно кинти, да си купи подходящ анцуНг за дизеловата си печка с трибуквено означение.😁

    Коментиран от #5

  • 5 Баща ти

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "4.4":

    Фен на вагинките ти ли си бре?
  • 6 някой само бмв сънува

    0 0 Отговор
    Прилича на новите Шкоди, не на бмв
  • 7 хммм

    1 3 Отговор
    Хубава кола, н изключително грозна шарка и боя.

    Коментиран от #8

  • 8 Азз

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "хммм":

    Това не е боя а камуфлаж, за да се запази външния вид в тайна доколкото може