8 Февруари, 2024 11:46 1 428 10

Tesla е произвела 6 хиляди коли за седмица в Германия

  • tesla-
  • model 3-
  • германия

Малко след това производството беше спряно

Tesla е произвела 6 хиляди коли за седмица в Германия - 1

Германският завод на Tesla постигна значителен успех, като за първи път произведе 6000 автомобила за седмица, заяви директорът на завода Андре Тиериг в интервю за германския вестник Tagesspiegel. Въпреки това, малко след достигането на този резултат, производството беше спряно в края на януари поради недостиг на компоненти, което Тиериг обясни с нападенията на хутски бойци срещу кораби в Червено море.

Въпреки двуседмичното спиране на производството, Тиериг споменава, че то не е повлияло на напредъка на завода в увеличаването на производството. Tesla непрекъснато увеличава седмичното си производство от март миналата година. Според изявленията в платформите на компанията в социалните медии тя е увеличила производството от 2000 автомобила седмично през октомври до 5000 автомобила седмично през март. Оттогава обаче Tesla не е предоставяла никакви актуализации за своето производство.

Tesla е произвела 6 хиляди коли за седмица в Германия

Понастоящем в германския завод на Tesla работят приблизително 12 500 работници. Компанията е подала заявление за одобрение за удвояване на капацитета на завода, за да произвежда 1 млн. автомобила годишно. Този план за разширяване обаче включва изсичането на около 70 хектара гори в Грюнхайде, близо до Берлин. В момента се провежда допитване до гражданите, за да се определи дали общността ще разреши това разширяване.

Тиериг потвърди, че производството ще бъде възобновено по план на 12 февруари след краткото спиране, като заяви, че веригите за доставки отново са "непокътнати". Той изрази увереност, че всички необходими производствени компоненти са налични в достатъчни количества, за да позволят пълното възобновяване на производството.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    7 5 Отговор
    Няма субсидии, няма продажби.
  • 2 Гост

    6 3 Отговор
    Няма батерии от Китай и Тесла спря производството.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Любо

    6 3 Отговор
    Затова пък руснаците произвеждат за седмица по 6000 далекобойни лопати, ще стигнат за всяка Тесла!
  • 5 много скоро

    9 4 Отговор
    няма да има нужда от петрол за транспорта и газ за отопление. Горко на икономиките които разчитат предимно на продажби на петрол и газ.

    Коментиран от #6

  • 6 Доктора

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "много скоро":

    Познай от какво се произвежда 3/4 от световното електричество според теб?
    Познай на какво се отопляват 60% от американците?
    Как, според теб, няма да има нужда от енергиините източници, които все още са най-използваните в световен мащаб?
  • 7 МЪСК 💪🏻

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "кои ще ги кара тия бооклуци?":

    Ти български не знаеш, за TESLA ще говориш.

    Коментиран от #8

  • 8 Бай Благой

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "МЪСК 💪🏻":

    Това е поредната лъжа на Мъск.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.