Last news in Fakti

8 Февруари, 2024 13:12 1 581 5

Audi няма да се откаже от бързите бензинови комбита

  • auditors-
  • rs4-
  • rs6-
  • rs5-
  • rs7

Шеф на компанията успокои феновете

Audi няма да се откаже от бързите бензинови комбита - 1

Audi има богата история в производството на бързи комбита, която датира от емблематичния RS2 Avant, създаден в сътрудничество с Porsche през 1994 г. Тази традиция ще бъде продължена, като Audi потвърждава ангажимента си към мощните модели Avant в дългосрочен план. Техническият ръководител на проекта RS 6 GT Нилс Фишер наскоро потвърди, че наистина има бъдеще за бързите комбита в разговор с изданието CarSales.

Макар че лимитираното специално издание на RS6 Avant GT бележи върха на настоящите предложения на Audi, то е само бегъл поглед към това, което предстои да се случи. Audi планира да представи наследник на настоящия RS6 преди 2026 г., когато марката ще премине изцяло към електрически автомобили (EV). Това означава, че все още има време за още едно поколение на RS6 с двигател с вътрешно горене.

Ръководителят на отдела за низследователска и развойна дейност на Audi, Стефан Райл, потвърди, че следващото RS6 ще запази бензиновия двигател, но ще включва електромотор, надграждайки мекохибридната конфигурация на отиващия си модел. Очаква се наследникът да разполага с plug-in хибридна система, вероятно базирана на V8 задвижващ агрегат.

Интересно е, че Audi обяви, че бъдещите модели A6 с двигатели с вътрешно горене ще преминат към семейството A7. Тази промяна ще проправи пътя за вариант RS7 Avant, разширявайки гамата от комбита на Audi. Освен това Audi разработва електрически модели A6, включително версия RS6, базирана на седана.

Прототипи на A6 Avant E-Tron вече бяха забелязани при тестове, което показва напредъка на Audi в електрифицирането на гамата от комбита. Тези електрически модели ще използват архитектурата на електрическата платформа Premium Platform Electric (PPE), разработена в сътрудничество с Porsche, като обещават впечатляващи показатели.

RS4 Avant, друг обичан комби модел на Audi, също ще види ново поколение с различно име. Очаква се предстоящият RS5 Avant да бъде оборудван с plug-in хибридна конфигурация. Говорителят на Audi намекна за продължаване на моделите Avant, ориентирани към представянето, уверявайки ентусиастите, че бързите комбита са тук, за да останат.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не и не

    5 5 Отговор
    TFSI? Смееееех, новите брутално скъпи дръгели, вкл и джиповете с TFSI хвърлят двигатели на 45-70 хил.км! Близъл приятел работи в БГ-представителаство на Алуди и ФолцВАГИН - началник склад и вика, че е като епидемия! И понеже един такъв двигател само той струва 45-50К евро, не ги ремонтират, ами направо ги сменят. Аре у лево с евро-конфекцията, излишни пари и нерви нямам...

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Миусука Мадото

    4 4 Отговор
    И защо да се отказват като има балъци с много нерви дето ги купуват?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Васи атанасова

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Не и не":

    Ти можеш само да сънуваш ауди rs 6

    Коментиран от #5

  • 5 тоз

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Васи атанасова":

    Остави ги мечтите са безплатни ,а гроздето кисело