Last news in Fakti

24 Февруари, 2024 13:00 2 413 1

Засякоха по-големия „брат“ на Tiguan по време на тестове

  • vw-
  • volkswagen-
  • tiguan-
  • tayron

Tayron вероятно ще се появи през тази година

Засякоха по-големия „брат“ на Tiguan по време на тестове - 1

При дебюта на новия Volkswagen Tiguan през 2023 г. липсата на седемместния вариант Allspace беше очевидна, като по-късно стана ясно, че той ще бъде заменен от нов SUV, наречен Tayron. Забелязан за първи път по време на тестове от Autoexpress, Tayron ще предлага изключително петместна конфигурация, позиционирана редом със седемместния флагмански модел Touareg. Докато името Tayron се използва в Китай, европейската версия ще бъде различна, споделяйки актуализираната платформа MQB evo с последния Tiguan.

Въпреки силния камуфлаж на тестовия автомобил, наподобяващ предишното поколение на Tiguan, се очаква той да възприеме стилистични елементи от наскоро представения модел. Очаква се сходен дизайн на предната част и радиаторната решетка, както и подобен стил на задните светлини.

Запазвайки същото междуосие като при предишната версия Allspace (2791 мм), новият Tiguan предлага увеличено пространство в салона. Tayron вероятно ще разшири това пространство, като потенциално ще може да предлага седемместно разположение, което личи от удължените задни врати, целящи да осигурят допълнително пространство.

Що се отнася до интериора, очаква се Tayron да бъде оборудван с най-новия 15-инчов централен сензорен екран на Volkswagen, който вече се среща в модели като ID.7, Passat и Tiguan. Отказът на Volkswagen от чувствителни на допир контролни уреди предполага по-голям дял на физическите контролни уреди в Tayron, което го отличава от Tiguan.

По отношение на задвижванията се очаква Tayron да бъде огледален модел на по-малкия Tiguan, предлагайки мекохибридни бензинови и TDI дизелови варианти, както и два plug-in хибрида. Въпреки това, по-големият и по-тежък Tayron може да доведе до намаляване на електрическия пробег на PHEV модификация.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трики

    8 1 Отговор
    Първо да си оправят чупливите си скоростните си кутиил