Last news in Fakti

26 Февруари, 2024 10:20 4 825 5

Запознаваме ви отблизо с новата Dacia Spring (ВИДЕО)

  • dacia-
  • duster-
  • sandero-
  • spring

Дебют за електромобила в Женева

Запознаваме ви отблизо с новата Dacia Spring (ВИДЕО) - 1

Женева, Швейцария. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

По-малко от седмица след онлайн премиерата на новата Dacia Spring, наш екип се докосна до една от първите бройки на изложението в Женева. Обновеният модел получава актуализации на екстериора, които го привеждат в съответствие с най-новия дизайнерски език, подобен на този при новия Duster, с открояваща се пластмасова облицовка на каросерията и квадратни арки на калниците.

Въпреки компактните си размери, Dacia Spring се оказва изненадващо практична, като може да се похвали с преден багажник с вместимост 35 литра и задно товарно отделение, предлагащо 308 литра пространство, с шест повече от преди, което може да се разшири до 1004 литра при сгъната задна седалка. Различните отделения за съхранение в купето осигуряват допълнителни 33 литра капацитет за съхранение.

С размери само 3701 мм дължина, 1767 мм широчина, 1519 мм височина, с междуосие 2423 мм и наличен с 15 или 16-цолови джанти, Spring дебютира с нови цветови варианти Safari Beige и Brick Red. По отношение на мощността базовият модел предлага 45 к.с., докато по-мощният електромотор с 65 к.с. ускорява електромобила от 0 до 100 км/ч за по-малко от 14 секунди.

Оборудван с 26,8-кВтч батерия, Spring осигурява пробег от 220 км и поддържа двупосочно зареждане, което му позволява да захранва външни електрически уреди. Въпреки скромния си пробег Dacia твърди, че той отговаря на нуждите на типичните потребители на Spring, които предприемат предимно кратки ежедневни пътувания, средно 37 километра, като 90 % от пътуванията са по-кратки от 90 километра. Зареждането от 20 до 80% отнема 45 минути със зарядно устройство за постоянен ток с мощност 30 kW. От 7-киловатово зарядно устройство за променлив ток ще трябва да изчакате почти 11 часа, за да достигне батерията от 20 до 100 процента.

В интериора се забелязват значителни промени, като е въведено изцяло ново арматурно табло. Наред със 7-инчовия цифров инструментален панел и 10-инчовия сензорен екран, преработените контролни уреди за климатика и вентилационните отвори допринасят за освежената атмосфера в салона. Обновеният волан показва новото корпоративно лого на Dacia и вече предлага възможност за регулиране на височината, а новият селектор на предавките и поставката за смартфон допълнително подобряват функционалността. С тегло под 1000 кг Spring остава единственият електрически автомобил в Европа в своя теглови клас, въпреки подобренията в стандартното оборудване и технологиите за подпомагане на водача.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатая

    11 1 Отговор
    На старата батериите бяха хванати закупето с 4 анкера !

    Коментиран от #4

  • 2 Трябва да си и

    11 3 Отговор
    голям фен, за да забележиш трите разлики
  • 3 таксиджия

    10 3 Отговор
    Може ли да му се сложи газ?
  • 4 Кози

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сатая":

    Екстра, значи лесно за смяна
  • 5 ихо

    8 3 Отговор
    и тях ще ги пуснат на промоция по минус 12000лв след година както напраиха в момента с настоящата спиринг - застояха в скалдовете и не ги искат, това не става да отидеш и на рилския манастир защото няма да може да се върнеш, става в града да си движиш д-то до детската на децата, до работа, до магазина и това е. Някаква рикша, не автомобил