Last news in Fakti

26 Февруари, 2024 11:46 5 511 6

Себастиан Льоб показа колата на Dacia за Дакар 2025 (ВИДЕО)

  • dacia-
  • sandrider-
  • льоб

Пилотът ще участва в категорията Ultimate T1+

Себастиан Льоб показа колата на Dacia за Дакар 2025 (ВИДЕО) - 1

Навръх своя 50-ти рожден ден, Себастиан Льоб се присъедини към щанда на Dacia в Женева, където заедно с Денис Льо Вот и Лука Де Мео показаха състезателната Dacia Sandrider. Моделът е вдъхновен от концептуалния автомобил Manifesto, Sandrider ще бъде хомологиран за състезания в най-добрата категория Ultimate T1+.

Новият Sandrider е проектиран да се фокусира върху най-важното в моторните спортове, казаха от компанията по време на представянето. Снабден е с минимални каросерийни панели, които се считат за абсолютно необходими, без декоративни или допълнителни части. Според Dacia акцентът е поставен върху аеродинамиката.

Автомобилът е подсилен с консолидирана подрама и специални брони, с карбонова каросерия, окачване с двойни напречни носачи и трансмисия 4x4, създадена за изтощителните изисквания на рали-рейд състезанията. А иновативна електрическа система поддържа оптимална мощност за всички аксесоари на борда, дори и при най-предизвикателните условия. Автомобилът е оборудван с гуми BF Goodrich от ново поколение.

Двигателят на Sandrider работи със синтетично гориво, доставено от Aramco, и Dacia казва, че рали Дакар е "идеалната тестова площадка за тази технология". Новият Sandrider сега ще започне дълга поредица от тестове в няколко страни. Неговият дебют в моторните спортове ще се състои на Rallye du Maroc 2024, мароканския етап от Световния рали-рейд шампионат (W2RC), между 5 и 11 октомври.

Официалният отбор W2RC на Dacia, ще се състезава в първия си Дакар догодина, като зад волана ще седне френският рали пилот Себастиен Льоб, който печели Световния рали шампионат девет поредни пъти между 2004 и 2012 г.. Друго небезизвестно име сред пилотите на новата Dacia е рали пилотът Кристина Гутиерес Ереро. Не на последно място, списъкът включва Насър Ал-Атия, петкратен победител в Световната купа по крос-кънтри ралита и двукратен победител в Световния рали-рейд шампионат.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ко ми са фукат тез румънци!

    9 14 Отговор
    Пък руснаците изобретиха огромна бомба с която да взривят Зенята. Нъц,нъц,нъц. Пукнете са от яд.
  • 2 Режия

    5 3 Отговор
    Режията отново бие рибата!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 КОЕ ЕВРО Е ТАЯ КОШНИЦА

    6 3 Отговор
    ЗА ТЯХ ЕКОЛОГИЯ НЯМА ЛИ.
  • 5 Някой

    2 0 Отговор
    Колко струва и кога ще може да си го поръчам от магазина на Дачия?

    Това е толкова Рено или Дания, колкото Себастиян Льоб е крокодил.

    В колко бройки ще го произведат в 1, 3 или в 5 бройки?
  • 6 Гост

    0 0 Отговор
    Тва е дачия, колкото новите москвичи са руски.