Last news in Fakti

29 Февруари, 2024 12:24 4 778 9

Реален разход на гориво: Кой лъже най-много и кой най-малко

  • разход на гориво-
  • реален разход-
  • заводски данни

Разходът на гориво на новите автомобили беше проверен в реални условия

Реален разход на гориво: Кой лъже най-много и кой най-малко - 1

Австралийската автомобилна асоциация (AAA) проведе поредното си проучване за икономичността на автомобилите. Разходът на гориво на модели от различни класове бе проверен в реални условия, като за тестване са избрани 13 модела, включително компактни градски автомобили, кросоувъри, седани и семейни миниванове.

Въпросните автомобили са тествани в съответствие със стриктната процедура, използвана за определяне на разхода на гориво съгласно методологията WLTP. След проучването се оказва, че при повечето от тях действителният разход на гориво е по-голям от паспортния - тоест от този, заявен от производителя.

Средно разликата между декларирания и действителния разход на гориво е относително малка - в рамките на 5%. При BMW X3 обаче той се оказва цели 20%: кросоувърът изразходва 8.9 л на 100 км, въпреки че производителят посочва 7.4 л на 100 км.

В същото време Kia Carnival показа по време на теста на ААА резултат от 6.0 л на 100 км, което е със 7% по-малко от паспортните данни. А при Hyundai i30 и Staria, MG HS и Toyota Camry декларираният и реалният разход на гориво всъщност са абсолютно еднакви.

Директорът на AAA Майкъл Брадли каза, че подобни тестове са предназначени да помогнат на шофьорите да изберат автомобили, които ще спестят стотици долари годишно от гориво и да имат едно на ум за марките, които ги лъжат. Ето и резултатите от проведеното проучване.

Реален разход на гориво: Кой лъже най-много и кой най-малко


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоз

    24 6 Отговор
    В БГ действителност Камри хибрид 2.5л. дава точно колкото е обявен среден разход 5.5л, многократно засичани пълно-пълно.
    Още пазя каталози на БМВ 1.6 преди 25години с обявен среден разход под 6л. Още тогава послъгваха само с над 30%. Никой контролен орган не забеляза тези манипулации десетилетия.

    Коментиран от #7

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 3 Отговор
    Това са примерни стойност и нищо повече❗
    При 200 км със 150км/ч на темпомат елате да коментирате !
    Или при 20×5 км градско в трафика !
  • 3 Паисий е жив

    18 2 Отговор
    Всички лъжат като евроми. От личен опит - френските и Форд най-много. Важи двойно за малолитражните!
  • 4 Всяка сутрин

    8 0 Отговор
    х3.5 км общо в двете посоки 18/100: дизел 6 цилиндъра, автомат. Докато се прибера и още не е загряла. Добре, че това се прави само един учебен срок-през другия ученика с градския
  • 5 Гост

    12 2 Отговор
    От Тесла лъжат най много.
  • 6 стъкмистика австралийците едва ли знаят

    0 4 Отговор
    тази статиня е поръчкова първо не се споменава нищо за аудито което уж е със 17% над нормата и второ от 20 коли 18 са китайски(всички дръпнати са ми китайци) и така се получава огромна разлика в числата ако беше между европейски марки бмв и ауди сигурно щяха да са с най-малко разлика …
  • 7 и аз помня едно време

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тоз":

    като се подигравахме на приятел че въпросното бмв 1.6 двигател може да падне на 5 извън градско накрая човека ни го доказа и всички посърнахме… (лесно е да сле петни но трудно се чисти…)
  • 8 Икономисти

    2 0 Отговор
    Откриватели на топлата вода.......Опел Кадет 92г - 4.5/100 , да въ ...и в технологичните откриватели
  • 9 хахахах

    3 0 Отговор
    Немците са най-големите измамници. Доказано.