Last news in Fakti

1 Март, 2024 14:23 2 899 13

Следващата Dacia Sandero ще се предлага с електрическо задвижване

  • dacia-
  • sandero-
  • spring-
  • duster

Наличен ще бъде и ДВГ вариант

Следващата Dacia Sandero ще се предлага с електрическо задвижване - 1

Главният изпълнителен директор на Dacia, Дени Льо Вот, разкри плановете си за следващото поколение на Sandero, което ще включва изцяло електрически вариант, който се очаква да дебютира през 2027 или 2028 г. Sandero постигна забележителен успех през 2023 г. с 235 839 продажби в Европа, което го направи втория най-продаван автомобил като цяло, следвайки плътно Tesla Model Y. Въпреки популярността си, настоящото поколение Sandero, представено през 2020 г., не разполага с електрифициран вариант, което съответства на стратегията на Dacia за използване на малко по-стари технологии.

Тази стратегия обаче ще се промени с появата на следващото поколение Sandero, тъй като Льо Вот потвърди включването както на двигател с вътрешно горене, така и на електрически версии. Тази итерация, която се очаква да бъде пусната на пазара между 2027 и 2028 г., ще продължи до 2035 г., съобразявайки се с мандата на ЕС за продажби само на автомобили с нулеви емисии. След Sandero, Dacia ще насочи фокуса си към следващото поколение на малкия SUV Duster, планирано за около 2032 г.

Льо Вот подчерта, че предстоящият Sandero ще се възползва от постиженията на Renault Group в областта на малките електрически автомобили, цитирайки Renault 5 и предстоящия малък SUV Renault 4. Въпреки несигурността около бъдещето на Dacia в сегмента на миниавтомобилите след приключването на жизнения цикъл на електрическия Dacia Spring, Льо Вот намекна за потенциално сътрудничество с проекта на Renault Group за електрически автомобили с цена под 20 000 евро, по-специално със следващото поколение Twingo.

Компанията Ampere EV на Renault е разработила платформата AmpR Small, която служи за основа на модели като Renault 4 и 5, докато следващото Twingo ще бъде изградено върху модифицирана версия. Що се отнася до Spring, последните актуализации включват освежен интериор, по-големи колела и разширена пазарна наличност, включително Великобритания. Въпреки че се сблъсква с конкуренцията и загубата на стимули за електромобили във Франция, Dacia остава уверена в пазарната привлекателност на Spring.

Льо Вот подчерта трайната привлекателност на Duster като здрав и способен SUV, особено с наличното хибридно задвижване E-Tech със 140 к.с., което повишава ефективността и производителността. Със своята репутация на издръжлив и проходим автомобил Duster продължава да привлича разнообразни клиенти, включително горските служби и полицейските управления в цяла Европа.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дакиа

    5 1 Отговор
    се излага вече с тези нови три цилиндрови двигатели с турбо.
  • 2 Йййй

    7 4 Отговор
    По-добре електричка отколкото трицилиндров леш

    Коментиран от #3

  • 3 Ачо

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Йййй":

    по добре електричка от колкото и да е цилиндъра, леко да те поправя :)

    Коментиран от #4

  • 4 Баща ти

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "Ачо":

    Вярвай си,няма лошо

    Коментиран от #5

  • 5 Ачо

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Баща ти":

    Бензиностанцията е ейй там, отиди да заредиш на 3 лв.

    Коментиран от #6

  • 6 Чакалня

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Ачо":

    Обаче няма да те чакам, докато висиш на контакта, за да си избиеш десетките хиляди хиляди първоначална инвестиция.

    Коментиран от #7

  • 7 Ачо

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Чакалня":

    Твоята кола е безплатна или ти я подариха, не разбрах разликата в хилядарките от къде идва?

    Коментиран от #8

  • 8 Чакалня

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ачо":

    Дъстър с всички екстри е наполовина на електричка която прави максимум 350 км и после чакаме 35 минути да зареди. Ако има къде де. Че има в БГ градове с по 20 000 жители и нула зарядни точки.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хаха

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ачо":

    Коя нова електричка прави 350 км с едно зареждане и струва 46 хиляди.

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ачо

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хаха":

    отваряш сайта на Дачия и цените са написани там, точно такива каквито съм ти ги написал и аз
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.