Last news in Fakti

15 Март, 2024 11:33 1 112 5

BMW се сбогува с механичната трансмисия с лимитирано M3

  • bmw-
  • bmw m-
  • m3-
  • механична трансмисия

Специалната версия ще се предлага в Япония

BMW се сбогува с механичната трансмисия с лимитирано M3 - 1

Механичната скоростна кутия, която някога беше основна за любителите на шофирането по целия свят, е изправена пред несигурно бъдеще, а нейното присъствие в съвременния автомобилен пейзаж намалява все повече. Макар че ръчните трансмисии все още запазват скромен пазарен дял в сравнение с предишни години, изглежда, че в крайна сметка те ще изчезнат. Последната индикация за тази тенденция идва от Япония, където BMW обяви специално издание на M3, което сигнализира за края на една ера за механичните трансмисии.

В чест на 35-ата годишнина от първата победа на BMW в DTM, M3 MT Final Edition ще бъде произведен в ограничени количества, като само 150 бройки са предвидени за производство единствено за японски клиенти. Верен на името си, MT означава ръчна трансмисия, като всеки M3 Final Edition е оборудван с традиционната конфигурация с три педала. Под капака се крие мощният 3,0-литров редови шестцилиндров двигател S58 с две турбини, гарантиращ вълнуващо изживяване при шофиране, напомнящо за наследството на BMW в областта на моторните спортове.

M3 MT Final Edition отдава почит на състезателното наследство на BMW с дизайнерски елементи, вдъхновени от емблематичния състезателен автомобил M3 DTM от поколение E30, управляван от Роберто Раваля. Наличен в алпийско бяло, черен сапфир и сив М Бруклин, всеки от 150-те автомобила ще бъде с отличителни златни джанти и червени акценти на седалките, добавящи нотка на ексклузивност към този модел.

Предвиждайки голямото търсене на M3 MT Final Edition, BMW е въвело лотарийна система за разпределяне на ограничените бройки в случай, че поръчките надхвърлят наличностите. С начална цена от 14 200 000 йени (приблизително 92 000 евро) това специално издание на M3 представлява значителна инвестиция за ентусиастите, които искат да притежават част от автомобилната история.

Решението на BMW да ограничи предлагането на ръчни трансмисии не е неочаквано, тъй като компанията ясно заяви, че постепенно се отказва от моделите с три педала. Въпреки че BMW все още предлага няколко автомобила с ръчна трансмисия, включително M2, M3, M4 и Z4, ръководителите на компанията намекнаха за намаляващата наличност на М автомобили с ръчна трансмисия в бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жигула

    7 9 Отговор
    БМВ е диагноза за шофьора по целия свят.

    Коментиран от #4

  • 2 БМВ ФЕН

    9 4 Отговор
    Има автоматична и ръчна трансмисии.
    Що за определение е механична ?
  • 3 ъхъ

    11 2 Отговор
    Джендърете искат като количките от лунапарка
  • 4 Госта

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Жигула":

    Майка ти няма против!!!
  • 5 няма мераклийчета

    1 1 Отговор
    Спират ги , като няма мераклийчета да купуват