Last news in Fakti

22 Март, 2024 14:26 1 937 12

Мъск каза, че Tesla Roadster “дори не е автомобил”

  • tesla-
  • roadster-
  • мъск

Той смята, че никой до сега не е правил подобно нещо

Мъск каза, че Tesla Roadster “дори не е автомобил” - 1

Неотдавнашното интервю на Дон Лимон с главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск привлече голямо внимание, особено заради интригуващите разкрития на Мъск за предстоящия Tesla Roadster. Мъск се закани, че Roadster ще надхвърли границите на традиционните автомобилни категории, съчетавайки технологиите на Tesla и SpaceX, за да създаде нещо напълно уникално. Описвайки го като "всъщност дори не е автомобил", Мъск намекна за революционен автомобил, който не отговаря на традиционните очаквания.

Макар че Мъск запази строга конфиденциалност по отношение на конкретните подробности, той намекна за включването на "ракетна технология" в Roadster, което предполага ниво на производителност и иновации, които нямат аналог в автомобилната индустрия. Преди това той спомена за "опционен пакет на SpaceX", включващ малки ракетни двигатели, които позволяват бързо ускорение от 0 до 100 километра в час за по-малко от секунда - постижение, нечувано досега в автомобилния свят.

Когато бе притиснат за възможността за летателни способности, Мъск игриво избегна въпроса, като намекна, че това не е напълно изключено. Той обаче отхвърли идеята за големи крила, като подчерта необходимостта от практичност на пътя.

Първоначално представено през 2017 г., второто поколение Tesla Roadster се сблъска с множество отлагания, но Мъск наскоро обяви, че серийната версия ще бъде разкрита през 2025 г., което поднови вълнението сред ентусиастите.

Интервюто обаче взе рязък обрат, когато Дон Лимон засегна чувствителни теми, включително модерирането на съдържанието в X, известен преди като Twitter, който е собственост на Мъск. Поведението на Мъск видимо се промени, като изрази нежелание да отговаря на някои въпроси и утвърди авторитета си върху съдържанието на интервюто. След интервюто договорът на Лимон с X беше отменен, което е сигнал за напрежение между двете страни.

Въпреки отпадането, прозренията на Мъск за Tesla Roadster предлагат поглед към бъдещето на автомобилните иновации, демонстрирайки етоса на преодоляване на границите, който определя подхода на Tesla под негово ръководство.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    12 5 Отговор
    Мъск както винаги е прав. Да, това НЕ Е АВТОМОБИЛ. Всичко друго е, но не и кола.
  • 2 ...

    9 5 Отговор
    не е, щото не съществува извън рендерите
  • 3 Пилот на Ферари

    8 7 Отговор
    Да бе , даже и да го произведат това чудо - за чии е на купувачите . До магазина ли ще ходят с него или на работа . А и при такова ускорение , даже и за писта не става . Става само за писта в пустинята .

    Коментиран от #5

  • 4 Симо

    5 5 Отговор
    Дръпнал е по-силно от обикновено.
  • 5 Спира и завива

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "Пилот на Ферари":

    С помощта на тръстерите, също така спира и завива, когато гумите загубят сцепление в завоя. Точно на пистата ще е много бърз, но ключовият момент е за колко такива ускорения или завивания ще му стигне въздуха и колко бързо може да го възстанови.
  • 6 гост

    4 3 Отговор
    Не е автомобил, мечта за такъв е !
  • 7 Мхм

    7 2 Отговор
    С тия смешни батериики от по 100квтч и с тая лакомия тва няма да става за нещо смислено
  • 8 Чак става безинтересно

    5 2 Отговор
    Добре, ето на седнал съм вече, седя си и отново чакам светлото бъдеще да дотърчи отнякъде, ама с това ускорение -1секунда, току ме подминало пак.
  • 9 Гост

    9 3 Отговор
    Не е автомобил. Това е стръв. Стръв за едри шарани.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 сотко

    1 2 Отговор
    Дон Лимон малко ми е като Дон Домат. Би трябвало Дон Лемън да го пишете