Last news in Fakti

9 Февруари, 2014 11:40 20 797 11

Един по-специален Москвич

  • москвич-
  • 401-
  • хот род-
  • русия

Стилът хот род може да е типично американски феномен, но това съвсем не значи, че няма почитатели извън Щатите. При това феновете на модифицираните ретро коли с мощни двигатели по света използват наличния изходен "материал" за творенията си. Жител на Иркутск, например, е превърнал в хот род... Москвич 401 от 1954 г.



Автомобилът е купен през 2006 г., но липсата на опит, време и средства позволява на ентусиаста да се захване с проекта чак през 2010-а. Покривът на "москвето" е занижен с 5 см, а кабината е скъсена с 30.



Вратите се отварят обратно на посоката на движение. При модифицирането на шасито са изработени нови лонжерони и междуосието е удължено. Двата моста с листови ресори са взети от японско камионче с товароносимост 2 тона. Предната ос е усилена, за да понесе натоварването на 5.7-литровия Small Block и скоростната кутия от Chevrolet.



По време на "прекрояването" на каросерията се оказва, че е непоправимо прогнила. Собственикът на руския хот род решава да изработи копие от фибростъкло. В бъдеще купето ще послужи за макет, по който да бъде изработена нова каросерия от метал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стар Българин

    6 0 Отговор
    Майсторско... и то много!!! :*

    Мисля, че няма друго мнение.
  • 2 Бай Иван

    3 0 Отговор
    Ми то като гледам от Москвето май не е останало много.
  • 3 PROFESIONALISTA

    0 7 Отговор
    Няма нищо общо с моквич, един сбирщайн тип събери чарк, няма никакви достойнства в него, пъна изгъ-ица.

    Коментиран от #4, #6, #10

  • 4 koko

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "PROFESIONALISTA":

    я покажи нещо твое та да му се порадваме!не оплюваи работата на другите а уважаваи труда им а иначе количката е супер

    Коментиран от #5

  • 5 PROFESIONALISTA

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "koko":

    Ами то пък да засипваш с овации всеки луд фен, който сътвори някаква съвкупност от двигател шаси и 4 колела, и това не е работа. Уважавам добрите самоделки, но това не смятам че е от тях. С такива в Русия е пълно... Наистина няма достойнства тази кола, няма автентичност, няма някакъв особен замисъл в конструкцията- нищо, освен мощност в излишък и липса на баланс между мощността и всичко останало.
  • 6 Циг Циг

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "PROFESIONALISTA":

    Момак,има ли нещо,което на теб ти харесва в твоят живот!Ти си страхотен професор!...Все мацките са много гримирани,грозни и работарки.Колите са смотани и още куп такива изказвания от твоята високо интелигентна личност.Я вземи си корегираи мислите.Като гледам ква' снимка си сложил,да те питам.Ти харесваш ли жена ти и сина си?Как те трае тази жена незнам.Но няма да е за дълго,а с мисленето ти, от момчето най-много да вземеш да направиш някоя бъдеща мека китка.Сори обаче това е истината.Жена ти ще си намери любовник,ако не го е направила.
  • 7 Циг Циг

    7 0 Отговор
    ЗА АВТОМОБИЛА!!!Които поне малко разбира или се е опитвал да построи от 0 нещо,каквото и да е знае какъв труд, безсънни нощи нерви, помощ, пари и приятели са нужни за направата на такъв автомобил.Евала за колата страхотна е.Аплодисменти за проекта.И най-важното ЗНАНИЯ.
  • 8 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    МНОГО ЯКА КОЛА
  • 9 pafch0

    1 0 Отговор
    Човека се е потрудил и го е направил страхотен москвича. Поне сега знае защо го е купил .

    Все още имам тайни надежди някой да направи хотрод от 412-ца
  • 10 Споок Армин

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "PROFESIONALISTA":

    Аре стига с твойте глупости ве. Колата е супер яка.И аз искам да имам един ден такава. А дано ама........надали хехехе
  • 11 Shmeker

    0 0 Отговор
    Ентусиазиран фен на хот-рода, който обаче не го е направил както го правят американците. Демек няма я онази качествена доработка или по-скоро обработка на метала. Така направен по тоя москвич ще избие ръжда след година-две.
    Иначе си е хот-род, спор няма ;)