Last news in Fakti

27 Май, 2024 11:18 1 095 5

Lucid тръгва по стъпките на Tesla: Съкращават се около 400 служители

  • lucid-
  • air-
  • съкращения-
  • tesla

Компанията предприема тези действия за оптимизиране на ефективността

Lucid тръгва по стъпките на Tesla: Съкращават се около 400 служители - 1

Lucid Motors е в процес на преструктуриране, което ще доведе до намаляване на работната сила с приблизително 6%, или около 400 служители. Тази новина идва покрай предишните усилия на компанията за оптимизиране на ефективността.

Lucid очаква да завърши съкращенията до края на третото тримесечие, като ще понесе разходи, свързани с обезщетения за напускане, преход към обезщетения за служителите и корекции на компенсациите на базата на акции. Общите разходи се оценяват на до 25 млн. долара.

В имейл до служителите главният изпълнителен директор Питър Роулинсън призна трудността на решението. "Да освободим талантливите членове на нашия екип е трудно и това е решение, което не взехме лесно", заявява той. Въпреки това Роулинсън подчерта необходимостта от контрол на разходите, особено в момент, когато компанията се подготвя за пускането на SUV Gravity - ключов продукт за приходите, който все още не е в производство. Според съобщенията съкращенията ще засегнат длъжностите на всички нива, включително ръководството и мениджмънта на средно ниво".

Този ход отразява продължаващите усилия на Lucid за рационализиране на операциите и осигуряване на финансова стабилност по време на ключов етап на растеж.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    18 1 Отговор
    Като няма търсене на електрокари и съкращенията започват.Плановете на Теслю бяха за 50% ръст всяка година и 20 млн. Тесла.

    Коментиран от #2

  • 2 Къпан пор

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Какви 20 милиона Тесли? За 2024 година Тесла няма да достигне 2та милиона продадени от миналата 2023 година.

    Коментиран от #5

  • 3 тъй шъй

    10 1 Отговор
    Нищо не разбираме. Трябва четене между редовете. Важно е критичен анализ на информацията и критично мислене. Ние нямаме такова. Трябва ни помощ от електрическата латерна, да разберем каква е ситуацията. Това не са просто съкращения и свиване на производството. Май пак е виновен злият и непросветен клиент.
  • 4 Чуденка

    10 0 Отговор
    Новината в тази новина е, че всъщност Лусид все още не са затворили кепенците изцяло.
  • 5 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Къпан пор":

    Тесла се отказа от плана за 20 млн. електрокара годишно.Нашият математик мислител спейшълист визионер Теслю пак не позна.То не бяха геометрични прогресии,план година по година колко ще произведат.