Last news in Fakti

12 Юни, 2024 19:59 1 650 10

Ford разкри „най-дръзкият“ Mustang предлаган някога в Европа

  • ford-
  • mustang-
  • gtd

GTD ще се предлага и у нас

Ford разкри „най-дръзкият“ Mustang предлаган някога в Европа - 1

Представяйки най-новото си оръжие на "24-те часа на Льо Ман", Ford показа европейската версия на Mustang GTD. Това не е обикновеният автомобил тип "пони", а от Ford го описват като чудовище, фокусирано върху пистата, създадено да доминира на асфалта.

Централният елемент на GTD е опционалният пакет Performance Pack, предназначен да съкрати ценните секунди от времето за обиколка. Този пакет е мечта на феновете на аеродинамиката, които искат да постигнат време за обиколка на Нюрбургринг под 7 минути. Понижаващите се сплитери на предната броня, клапите под каросерията и регулируемото задно крило работят заедно, за да сведат до минимум съпротивлението на правите, като същевременно поддържат решаваща притискателна сила по време на завои.Пакетът Performance Pack включва магнезиеви джанти и премахва ненужните шумозаглушаващи материали, за да постигне значително намаляване на теглото.

Ford разкри „най-дръзкият“ Mustang предлаган някога в Европа

Ford най-накрая разкри и интериора на GTD и макар че той запазва познатото оформление на Mustang, може да се похвали с няколко специфични за GTD функции, предназначени да предоставят на водача пълен контрол. Стандартният цифров инструментален панел и информационно-развлекателната система са преобразени за GTD с уникални анимации при стартиране и изключване. GTD получава и специален клъстер с измервателни уреди Performance с оформление, вдъхновено от състезанията.Новият волан с плоска долна част е обвит в кожа и алкантара. Той разполага с допълнителни бутони за регулиране на окачването, настройки на изпускателната система и функция за повдигане на предната ос за придвижване по неравен терен.

Ford разкри „най-дръзкият“ Mustang предлаган някога в Европа

Пред водача е разположен 5,2-литров V8 двигател с принудително пълнене. Максималната мощност e над 800 конски сили, което прави този Mustang с най-висока мощност, предлаган някога от автомобилния производител. Моторът се развърта до над 7500 об/мин и е оборудван с титаниева изпускателна система с активни клапи.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пуфи

    9 15 Отговор
    Перфектна за кмплексар малопишко

    Коментиран от #2, #3, #8

  • 2 Хехе

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "Пуфи":

    Дженди, това да го караш се искат големи топkи, каквито нямаш явно😉

    Коментиран от #9

  • 3 ха ха хааа

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пуфи":

    Дишай , дълбоко.. 🤭
  • 4 Къде отиваш

    2 3 Отговор
    С огромно удоволствие бих покарал тази кола на писта. Във Волфсбург карах Лаборджини. В Италия, пробвах Ферари. Не съм имал удоволствието, все още от Бугати и Макларън, а и много други. Ще стане. За ежедневието - не, но за пистов адреналин -ДА.

    Коментиран от #5

  • 5 Факт

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Къде отиваш":

    Има неща които ти дават много повече адреналин от тия каруци.
  • 6 Ония с Фордо

    2 1 Отговор
    Сега да се разберем - тия зелени глупости и нулеви въглеродни е мисии и електро мобилните не са за любители на 5,2 V8 двигатели !
  • 7 мани беги

    2 0 Отговор
    у нас са все удряни или наводнявани тия вкараните коли от сащ, а са адски скъпи ... само балъци ги купуват
  • 8 Перник

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пуфи":

    По скоро за друсарче депутатско синче
  • 9 Пуфи

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хехе":

    Твойте са големи що ги помпаш амф/витамини
  • 10 Някой

    2 1 Отговор
    Та кой казва сега ,че ФОРД не правят хубави автомобили??