Last news in Fakti

14 Юни, 2024 15:38 757 9

Porsche слага край на Cayman и Boxster с ДВГ догодина

  • porsche-
  • cayman-
  • cayenne-
  • boxster

Очаква се това да се случи през октомври

Porsche слага край на Cayman и Boxster с ДВГ догодина - 1

Наближава краят на емблематичните спортни автомобили със средно разположен двигател на Porsche - Cayman и Boxster. Производството на тези любими на много фенове модели ще бъде преустановено през октомври 2025 г., с което ще бъде сложен край на ерата им с бензинови двигатели. Тази новина идва в момент, когато Porsche съсредоточава усилията си за разработване на електрически автомобили.

Въпреки че все още се очаква официално потвърждение от Porsche, изтичане на информация от американски дилърски портал сочи октомври 2025 г. като крайна дата за производство на настоящото поколение (982) на Cayman и Boxster. Това оставя на ентусиастите по-малко от 18 месеца, за да си осигурят един от тези автомобили, преди те да станат недостъпни.

Интересно е, че Porsche вече прекрати продажбите на Cayman и Boxster в Европа поради несъвместимостта им с новите разпоредби на ЕС за киберсигурност, които влизат в сила през юли 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 турбо чалга

    4 2 Отговор
    Все ще остане нещо с ДВГ, все пак е Порше.
  • 2 Така да е

    8 1 Отговор
    Те още не са разбрали, че електрификацията официално се отлага. Техните сънародници въведоха забраната за ДВГ и онзи ден казаха, че е грешка. Но не си подават оставка за тази гигантска грешка.

    Коментиран от #6

  • 3 Само

    3 8 Отговор
    путинофилите не вярват в ЕВ, всички останали се ориентират натам, включително най-големите производители

    Коментиран от #5

  • 4 хаха

    8 1 Отговор
    Интересно. Някак си Taycan е адски неуспешен и собствениците му масово се оплакват заради типичните за електромобилите проблеми със заряда и постоянния страх дали ще стигнеш до местоназначението. Дилърите имат купища залежали и намалят лудо цените и пак няма продажби. Съответно за месец англичанин показваше как колата му се обезценява още в гаранция и от 80000 е станала на около 20000 оферта за изкупуване за под 2 години. Да, новите правила на ЕС за бордкомпютрите са уникално тъпи- колата да те ограничава спрямо данни от gps дали си в ограничение и т.н. Ами... Вчера карах по Цариградско. GPSът не знам защо реши, че ограничението е 30 в час. Може би заради локалното отстрани. Ако ми беше намалил скоростта и някой ме удари отзад?

    Коментиран от #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Факт

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Така да е":

    За да бие двг Ел колата.Трябва да е по добра в нещо аз за такова не се сещам
  • 7 Бен тен

    4 5 Отговор
    ДВГ умира , ден след ден - модел след модел .
    Два ДВГ модела на Порше умреха!!!
    Да живее ДВГ, викат всички - но няма да е за дълго .
  • 8 истина ти казвам

    2 2 Отговор
    ЛЕКА ИМ ПРЪСТ и на Порше!😢
  • 9 тайкан

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "хаха":

    Тайкан е един от най-успешните им модели. Какъв провал ?

    Всички нов елекрически автомобили са скъпи и се обезценяват много в момента.