24 Юни, 2024 16:44 1 025 9

ЕС и Китай започват преговори намаляване на таксите за електромобили

  • ес-
  • китай-
  • преговори
ЕС и Китай започват преговори намаляване на таксите за електромобили - 1

Европейският съюз и Китай започват напрегнати преговори, за да предотвратят разрастващата се търговска война около електрическите превозни средства. Китай категорично се противопоставя на налагането от страна на ЕС на предварителни мита в размер на 38,1 % върху електрическите превозни средства, произведени в Китай, които ще влязат в сила на 4 юли.

Тези мита са породени от загрижеността на ЕС за предполагаемите несправедливи субсидии, предоставени от китайското правителство на местните производители на електромобили. Китай категорично отхвърля тези твърдения и настоява ЕС напълно да се откаже от разследването.

Лъч надежда се появи след телефонен разговор на високо равнище между представители на ЕС и Китай, който проправи пътя за възобновяване на търговските преговори. Въпреки това анализаторите са предпазливи по отношение на перспективите за бързо решение, особено в светлината на предстоящите избори във Франция. ЕС даде ясно да се разбере, че всеки резултат от преговорите трябва ефективно да реши въпроса с предполагаемите китайски субсидии.

Китай зае по-агресивна позиция, като предупреди за неуточнени "контрамерки", ако ЕС наложи митата. И двете страни признават, че ако напрежението прерасне в пълномащабна търговска война, може да се стигне до сценарий на загуба. Окончателното решение за митата се взема от ЕС, като се очаква то да бъде взето през ноември след приключване на антисубсидийното разследване.

Резултатът от тези преговори ще има значителни последици за световния пазар на електрически превозни средства. Ако ЕС и Китай успеят да постигнат споразумение по взаимно съгласие, това може да проправи пътя за засилено сътрудничество и иновации в бързо развиващата се индустрия на електрическите превозни средства. И обратното, търговска война може да наруши веригите за доставки, да повиши цените за потребителите и да възпрепятства цялостния растеж на пазара на електрически превозни средства.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пилот на Ферари

    6 2 Отговор
    Има държавата пари , спонсорира си производството . Какво ги интересува Ес това . Важното е да има достъпни електромобили за населението . Ако са на космическа цена по дабре ли ще е ?

    Коментиран от #9

  • 2 преговорите ще са

    4 1 Отговор
    ти колко ша ми дадеш, за да намалим митата. Банда рекетьори с костюми и празни куфарчута, удри и бегай. А последствията ще са затворени фабрики на европейските автопроизводители и милиони съкратени специалисти...
  • 3 Тити

    4 7 Отговор
    На Китайците не може да се вярва за тях да шмекеруват е нещо нормално.

    Коментиран от #4, #8

  • 4 Пилот на Ферари

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тити":

    И защо смяташ така ? Телефонът ти какъв е ?
    А компютъра ? А телевизора ? А почти всичката останала техника ?
    А половината части на автомобила ти ?
  • 5 мишо

    4 1 Отговор
    Браво на Китай !---на удара с удар зъб за зъб око за око така трябва да се разговаря с цивилизовaните , демократични ... за да те уважават. Всички се научиха само идиота сволач , Путин не се научи как трябва да се държи със Запада . Мисли ,че с тях може да се разговаря - идиот!---- те са колония и каквото заповяда окупаторът те изпълняват "напляват на тяхното мнение " така мисля и го каза представителят Дър. Департамен на САЩ.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Шмекеруваха

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тити":

    Алчните западни компании .
    За печалби изнесоха производство и Ноу Хау
    сега ревът .
  • 9 Баща ти

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пилот на Ферари":

    Много си тъп,Гоше….