26 Юни, 2024 13:29 1 245 12

Дебют за новия наточен Golf R

  • vw-
  • volkswagen-
  • golf-
  • golf r

Фейслифтът пристига няколко месеца след обновяването на стандартния хечбек

Дебют за новия наточен Golf R - 1

Volkswagen представи обновения Golf R, само няколко месеца след като обнови и стандартния модел. Най-значимите визуални актуализации са концентрирани върху предната част на автомобила. Привличащите погледа са страничните въздушни отвори в преработената предна част, която включва и нови фарове, Golf.Тези фарове са свързани с осветена лента, а всички Golf R вече се предлагат стандартно с LED Plus фарове.

Придвижвайки се към задната част, промените са незначителни. Новите задни светлини за пръв път предлагат персонализирано приветствено осветление, а моделите, оборудвани с пакета "Performance Package", могат да се похвалят с по-голям аеродинамичен спойлер на ръба на покрива за оптимизиране на притискателната сила. Познатата конфигурация на четирите ауспуха остава, като опционалната система Akrapovic получава малко по-плътен звук.

Дебют за новия наточен Golf R

Мощността на двигателя скача с 13 к.с. до 333 к.с., което съответства на показателите на лимитираната серия "20 Years R" и на моделите Golf R 333. Максималният въртящ момент от 420 Нм остава непроменен. Тази подобрена производителност вече се предлага за първи път както във вариантите хечбек, така и във варианта комби (Golf R Variant). Времето от 0 до 100 км/ч е намалено до 4,6 секунди за хечбека и 4,8 секунди за варианта, а опционалният пакет "Performance Package" вече позволява максимална скорост от 270 км/ч, което е с 20 км/ч повече в сравнение с предишния модел. Системите за шофиране са пренастроени за по-добро управление, като по-добре координират всички системи като задвижване на всички колела, блокаж на диференциала и амортисьори по време на всяка маневра.

Дебют за новия наточен Golf R

Golf R вече разполага с най-новото поколение информационно-развлекателна система с голям дисплей и напълно преработена структура на навигационното меню. Тази нова система предлага по-плавна работа, по-ясен потребителски интерфейс и възможност за запаметяване на любими функции за бърз достъп. Версиите с пакет "Performance Package" получават усъвършенстван Digital Cockpit Pro с нов сензор за ускорение и GPS таймер за обиколка.

 


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 на кончита вурста

    12 0 Отговор
    Тоя таблет на таблото сигурно журналиста писал статията го е забравил, докато си е проверявал пощата. При официални снимки личните вещи трябва да се прибират. Не се научиха тия.

    Коментиран от #2

  • 2 Спортист

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "на кончита вурста":

    Това все пак е спортен автомобил. Какво да прави шофьора докато скучае на нюрбургринг? Трябва да има къде да гледа YouTube и да си проверява пощата.
  • 3 Дидо магарето

    7 0 Отговор
    Това опашле отзаде дека стърчи кат некой навес, за кво му е...ше лети ли? Да не е самолет...
  • 4 Дфен

    6 1 Отговор
    Идва с варел масло в багажника

    Коментиран от #5

  • 5 Хайде

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "Дфен":

    пак смолянския разбирач с таксито… я кажи пак какво ти е казал познатия за бензиновите ФВ-та??

    Коментиран от #6

  • 6 Дфен

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хайде":

    И не само той много реват и ти ще ревеш казвай къде да дойда

    Коментиран от #7

  • 7 Не бе

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дфен":

    кажи кога да дойда на Газпрома…. да ми дадеш 1000 лв….

    Коментиран от #8

  • 8 Дфен

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Не бе":

    От 3 до 6 съм в отпуска ти казвай

    Коментиран от #9

  • 9 Е много

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дфен":

    малко…. идвай на Шел-а на Казичене, да не те карам да влизаш в “града”….
    Повечко парички приготви ли си???

    Коментиран от #10

  • 10 Дфен

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Е много":

    Това ли измисли пак

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Да моето

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дфен":

    момче, идваш ли да сложиш 10-ка и да ми докажеш твърдението си, как моята кола и още няколко работни такива във фирмата горят масло или под всяка статия ще повтаряш до втръсване едно и също НЕ вярно твърдение, базирано на дочути приказки…??? Разбери и си го набий в тиквата-1.8-2.0 ТСИ от поколение 3 не са лоши мотори и НЕ горят масло….вървят приятно и са податливи на засилване….
  • 12 Къде си

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дфен":

    3-6 мина...???