Last news in Fakti

27 Юни, 2024 17:54 1 237 8

Появиха се снимки на първото електрическо Ferrari

  • ferrari-
  • v12-
  • maserati

Колата все още е покрита с тежък камуфлаж

Появиха се снимки на първото електрическо Ferrari - 1

Чакането за първия електрически автомобил на Ferrari може би е към края си. Последните шпионски снимки, заснети в Маранело, Италия, разкриват маскирано тестово муле, което може да е първият ни поглед към предстоящия електромобил.

Силно замаскираният автомобил се отличава със специфичен външен вид. Макар че каросерията му изглежда като модифицирано Maserati Levante, то има и фарове, напомнящи на Ferrari Roma. Колелата също са нови, като вероятно липсват аеродинамични капаци, които може да бъдат добавени по-късно.

Към интригата се прибавят и четирите накрайника на изпускателната система, украсяващи задната броня ,които обаче са чисто козметични. Интересно е, че това не е първият случай, в който автомобилен производител използва фалшиви накрайници на изпускателната система на електрически прототип - Porsche прави същото със своя електрически Boxster.

Появиха се снимки на първото електрическо Ferrari

Италианският автомобилен производител остава в тайна относно окончателния дизайн на своя първи електрически автомобил. Знаем обаче, че той ще бъде сглобяван в чисто нов завод, открит наскоро в централата на Ferrari в Маранело. Моментът на появата на това тестово муле, само няколко дни след откриването на завода, вероятно не е случаен.

Ferrari обещава "автентичен" звук за своя електромобил, въпреки че подробностите остават забулени в мистерия. Слуховете предполагат цена, надхвърляща 500 000 евро, но изпълнителният директор на Ferrari Бенедето Виня отказа да потвърди това. Той също така отхвърли спекулациите относно увеличен брой на производството, свързан с новата фабрика.

Въпреки че навлиза в електрическата ера, Ferrari не се отказва скоро от емблематичните си V-12 двигатели. Компанията планира да продължи производството им толкова дълго, колкото позволяват нормативните изисквания.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ония с Фордо

    8 2 Отговор
    Половин милион за електричка !?!?!?
    Ко , не !
    И 1000 километра да изминава с едно зареждане пак ще си остане една прескъпа електрическа играчка за колекционери и мъже с пари които още не са излезли от детските си години .
  • 2 Ф11

    9 0 Отговор
    Опел Кадет

    Коментиран от #7

  • 3 Техно

    8 0 Отговор
    За да се изгаврят с електромобилността са решили да пуснат хечбек ли?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 с електромоторите

    4 1 Отговор
    всички сме с динамиката на спортна кола
  • 6 техника за най много 100000

    6 0 Отговор
    плюс 300000 за марката е абсурдно и е само за комплексари
  • 7 Ицо

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ф11":

    По-скоро Форд Фокус
  • 8 Доживяхме

    5 0 Отговор
    Ферари да копира Субару XV... 🤣🤣🤣