Last news in Fakti

28 Юни, 2024 09:32 2 438 6

Учени разкриха, кое е по-опасно от шофиране в нетрезво състояние

  • алкохол-
  • гуми-
  • шофиране

Износените гуми причиняват над 7500 случая със сериозно пострадали или загинали души

Учени разкриха, кое е по-опасно от шофиране в нетрезво състояние - 1

Скорошно проучване на Halfords разтърси автомобилната индустрия в Обединеното кралство, разкривайки тревожна истина за безопасността на гумите по пътищата на страната. Проучването, проведено на големи летища като Гетуик, Единбург и Манчестър, включва извадка от над 6000 гуми. Резултатите са изключително тревожни - при 25 % от проверените автомобили е установено, че поне една гума е опасно износена или повредена, което представлява сериозна заплаха за безопасността.

Halfords, цитирани от Auto Express изчисляват, че дефектните гуми допринасят за шокиращите 7500 смъртни случая и сериозни наранявания по пътищата на Обединеното кралство всяка година. Тази цифра е зашеметяващо 50 пъти по-висока от официалните статистически данни.

Експертите на Halfords обясняват това разминаване с липсата на контрол по пътищата. Те смятат, че натоварените полицейски сили не разполагат с достатъчно хора и ресурси за задълбочени проверки. Освен това липсата на подходящо оборудване за идентифициране на дефектите на гумите на местата на произшествията е друг фактор, който допринася за това. Според тях това води до значително занижаване на броя на инцидентите, свързани с гуми.

Проучването на Halfords обрисува мрачна картина, която предполага, че дефектните гуми могат да бъдат много по-голям убиец от шофирането в нетрезво състояние по пътищата на Обединеното кралство. Резултатите от проучването сочат, че дефектите на гумите могат да бъдат фактор за четири пъти повече произшествия, водещи до смърт или сериозни наранявания, в сравнение с инцидентите, свързани с шофиране в нетрезво състояние.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дюрексултрагрип

    21 0 Отговор
    Също и муха/пчела в купето, говорене по телефона и най-вече, простотията и чалгата.
  • 2 ТаУмВзе

    3 0 Отговор
    Да кара жена ли! Хахаха
  • 3 -4°

    4 10 Отговор
    на формула 1 що са без грайфери, а тука милиционеро-комунист ни глобява :)))
  • 4 плевен

    10 0 Отговор
    Ако бях производител на гуми, щях да дам голяма премия на аФтора.
  • 5 ИВАН

    6 7 Отговор
    Пълни глупости - статии за промити мозъци, караш по внимателно и това е решението, а даже новите гуми дават по измамно самочувствие
  • 6 тъй шъй

    6 2 Отговор
    За 2021 година има 1500 жертви във Великобритания. А тук казват 7500 смъртни случая годишно. Всъщност една от страните с ниска смъртност по пътищата в Европа, с доста по-добри от средните показатели. Само каква мрачна картина е нарисувана от тази статия. Може да е пореднато хибридка. Те тия износените тук ги продават за 50лв и ги карат и бакшиши и масово. Проблемът е при нас.