Last news in Fakti

2 Юли, 2024 17:31 2 607 6

Koenigsegg разкри причината за изгорялото Jesko в Гърция

  • koenigsegg-
  • jesko-
  • пожар-
  • причина

Компанията ще предостави нов автомобил на собственика

Koenigsegg разкри причината за изгорялото Jesko в Гърция - 1

Koenigsegg е идентифицирал причината за пожарa, който обгърна хиперавтомобила Jesko в Гърция през изминалия месец. Ужасяващият пожар превърна автомобила в пепел в рамките на няколко минути. Разбирайки спешната необходимост от предотвратяване на подобни инциденти и преди да имат възможност да съберат всички данни, представителите на Koenigsegg отправиха предпазлива молба към всички собственици на Jesko: да не карат автомобилите си. Тази временна мярка позволи на автомобилния производител да анализира щателно както изгорелите останки, така и другите модели Jesko, за да придобие по-ясна представа за ситуацията.

За щастие, задълбоченият преглед показа, че горивният резервоар, двигателното масло и маслената система на скоростната кутия в изгорелия автомобил са останали невредими. Според автомобилния производител тези компоненти не са изиграли никаква роля в пожара.

Истинският виновник се появил от следа от хидравлична течност, открита зад автомобила на пътя. Тази следа насочила разследващите към хидравличната система. Виновникът е компрометиран хидравличен маркуч под налягане, разположен в задната част на автомобила. Този неизправен маркуч е бил източникът на теча, който е предизвикал пожара. В момента се извършва цялостна проверка на монтажа на хидравличните маркучи, която обхваща всички модели на Jesko, както на производствената линия, така и вече доставените на клиентите.

Освен това екипът усърдно разработва актуализация на софтуера, която действа като предпазител от подобни случаи. Тази актуализация ще се отличава със способността да открива спадове на налягането или течове в хидравличната система в рамките на по-малко от секунда и автоматично да изключва системата, за да се предотврати всякакъв риск от пожар още в зародиш.

Като жест на добра воля те ще заменят изгорелия Jesko с чисто нов за собственика, както потвърди самият Кристиан фон Кьонигсег в Instagram.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карчи

    21 10 Отговор
    "Като жест на добра воля те ще заменят изгорелия Jesko с чисто нов"!?!?
    Какъв "жест" ве, колата е в гаранция длъжни са иначе съд до дупка и освен за колата, ще ги осъди и за нематериални щети, стрес, дискомфорт и т. н.
    "жест" викат, наглеци!

    Коментиран от #4

  • 2 ЗаЕдИн

    11 3 Отговор
    Маркуч, налягане - това да е не са за спирачките, да не се окаже че софтуера за под 1 секунда загаси възможността да спираш, само защото имало риск да се запалиш. Нито едното, нито другото е приятно, не мисля че софтуера може да вземе решение как да си тръгнеш от този свят ?
  • 3 Рацер

    12 4 Отговор
    Koenigsegg отново доказват . че са една от най-добрите фирми! БРАВО! А до колкото за съдене и други глупости- застрахователното право си има закони и е по-добре да ги четете, това се води немърливост на водача, защото той е длъжен....... Пред собственика стоят две алтернативи- да пие една студена вода или да похарчи една торба пари за адвокати и искове и накрая да си плати и за ремонта на асфалта.
  • 4 Гост

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "карчи":

    При Тесла е виновен винаги собственика.
  • 5 истина ти казвам

    2 0 Отговор
    Така става като слагат китайски части!

    Коментиран от #6

  • 6 ПРоблемМа

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "истина ти казвам":

    Проблема не се китайските части, а че разни "бели" взимат много пари уж че било много качествено и реално ти ги издържаш да не правят нищо. Ако "белите" си бяха свършили работата - нямаше да се търси виновен в Китай, че така произвежда )