Last news in Fakti

26 Февруари, 2014 10:16 37 235 8

За колко пари може да се купи УАЗ-ка в БГ?

  • уаз-
  • mobile.bg

 

Става дума за класическите всъдеходи УАЗ, които с течение на годините са се доказали у нас, като един от най-високопроходимите автомобили у нас. Вярно е, че що се касае до комфорт, возия и управление, УАЗ-ката отстъпва доста, но стане ли дума за пресечена местност УАЗ е един от най-подходящите коли. Този автомобил остава и един от малкото, които са в състояние да се справят с нечовешките условия в Сибир и едновременно с това да се поддържат с елементарен набор от инструменти. За колко пари обаче човек може да се сдобие със сравнително добре поддържана УАЗ-ка?
 
Предварително ще кажем, че сред собствениците на УАЗ-ки няма случайни хора и преди да се изкуши от чудовищните способности на руския всъдеход всеки мераклия трябва да си направи сметката добре. От тях може да се възползва само човек с достатъчно познания и умения. За това как се движи в ценово отношение класическия всъдеход УАЗ, както и неговите по-нови версии, направихме справка във впечатляващата база данни на най-голямата автомобилна страница в България mobile.bg и в сайта за безплатни обяви на частни лица Bazar.BG
 
Сравнително добре запазени стокови екземпляри като този се намират на цени между 2000 и 4000 лв. Конкретният екземпляр се продава за 3000 лв (вижте повече)
 
Заради високия разход на гориво много от УАЗ-ките са оборудвани с газови уредби. Някои са и със сменени двигатели. Цената им обаче е почти двойно по-висока (вижте повече)
 
По-новите версии се наричат Hunter и са снабдени със седем модернизирани седалки. Имат и по някоя друга екстра повече и държат прилично високи цени (вижте повече)
 
Има и такива, които са сериозно тунинговани и предназначени за още по-тежък off-road. Цената на такива екземпляри също не е ниска (вижте повече)
 
Преди около десетина години, паралелно с класическия всъдеход УАЗ, започва и производството на модела Patriot - по-комфортен, по-нов, но и по-скъп. (вижте повече)
 
Всички предложения на тема УАЗ в България, можете да откриете ТУК.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бат батков

    4 10 Отговор
    Кой нормален човек го интересува тая барака колко струва.Този сайт се превърна в проруски,всяка втора статия ви е за руски таралясници или за старите бракми от соца.Вече сме в 21 век да ви припомня ако сте забравили

    Коментиран от #2, #4, #7

  • 2 Славчо Димитров

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "бат батков":

    Ми например аз и другите 20000 души прочели статията. Като не ти харесва бегай далеч и не ни разваляй удоволствието от приятните и нестандартни материали за автомобили, които се пускат тук и никаде другаде в българския нет.
  • 3 Shmeker

    1 1 Отговор
    Тия коли са мноо калпави, но по принцип за офроуд са незаменими.
  • 4 Валентин Виденов

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "бат батков":

    абеее ...ти нищо не разбираш от коли май а....
  • 5 Бай Иван

    0 3 Отговор
    В казармата карах такава барака.Беше командирски джип. Това чудо няма никакво парно.Спирачките му едва го удържат а двигателя му е пълен смях.Правехме му основен ремонт в София всеки месец.Течовете от скорости,раздатки ,диференциали и двигател бяха пословични.Предполагам,че за някой млад ловец с ниски доходи става,но по добре е човек за същите пари да си вземе един Нисан Патрол с шестцилиндров чист дизелов мотор и повече няма какво да говорим!
  • 6 Хрисофор Карамфилов

    4 1 Отговор
    Цяла седмица валеше .Всичко в балкана стана гьол вода.Ние посвихме перките ,и решихме ,че няма смисъл да си чупим нашите джипове,и се качихме на една такава Уазка. Десет човека 6 кучета с пушките и раниците.И старата барака тръгна ,на места затъваше до главините ,и дори по нагорнищата не спря да ръмжи ,и не спря да се движи ,зад нас дълбоки коловози , пълни с вода.И когато спяхме за първа пусия ,гледаме ,че сме я карали ,кой знае от кога със спукана ,на джанта задна дясна гума.
  • 7 skier

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "бат батков":

    Защо ни занимаваш с твоите безсмислени и определено глупави и неаргументирани коментари. Статиите за коли тук са много добри, а както казаха и по-долу, ако не ти харесват - ЧАО.
    Иначе за УАЗ, вярно е, че са калпави некомфортни и т.н., но пък по отношение на проходимост, просто нямат равни.
  • 8 Uaz

    0 0 Отговор
    Abe ei rusnaka e nomer edno be ei 21rvi vek ela da avidish na 5hilqdi kilometra e i ela s pateula da gi probvame v snega da se naslajdavam kak zatuvash a az si minavam pokrai teb