27 Юли, 2024 10:30 2 275 1

Дизайнер на Nissan разкри повече за новия GT-R

  • nissan-
  • gt-r-
  • godzilla-
  • r35

Колата ще има повече „годзила“ в себе си

Дизайнер на Nissan разкри повече за новия GT-R - 1

Емблематичният Nissan GT-R - автомобил, който преди 17 години направи революция в областта на спортните автомобили със своето задвижване на всички колела и авангардни технологии - е към края на производствения си цикъл. Въпреки това от Nissan уверяват, че бъдещето на GT-R е светло, разкрива вицепрезидентът по дизайна на Nissan Матю Уивър.

Самият Уийвър, който е награждаван дизайнер, наскоро говори пред Top Gear, предлагайки някои съблазнителни намеци за следващия GT-R. Въпреки че подробностите остават оскъдни, едно е сигурно: духът на Годзила ще продължи да живее.

„Следващият GT-R ще има „елементи на Годзила“ в своя дизайн“, разкрива Уивър. Това не означава буквален превод на митичния звяр, а по-скоро дизайнерски език, който запазва същността на наследството на GT-R. Както обяснява Уивър: „Ако това е продължение на GT-R, клиентите и феновете искат да знаят, че това все още е GT-R“.

Формата обаче трябва да следва функцията. GT-R винаги е бил свързан със суровата производителност и тази философия ще продължи да властва. „Дизайнът трябва да следва функционалността на автомобила“, подчертава Уивър. „GT-R никога не е имал за цел да печели конкурси за красота - той е много функционална машина.“

Очаквайте следващият GT-R да бъде изваян от самия вятър. Уийвър си спомня за щателните тестове в аеродинамичен тунел, които оформиха настоящия модел R35. „Спомням си как работихме по последния модел, където прекарвахме дни и нощи във въздушните тунели. Оттогава никога не съм правил подобно нещо с друг продукт.“

Макар че стремежът към максимална производителност може да наложи някои драматични отклонения от дизайна на R35, същността на GT-R ще се запази. „На всичкото отгоре ще добавим някои „елементи на Годзила“, където можем“, уверява ни Уивър.

Така че, въпреки че новият GT-R може да има коренно различен силует, за да увеличи максимално скоростта, притискателната сила и способността за завиване, не се изненадвайте да видите познати дизайнерски елементи като четирите задни светлини или агресивните фарове. Тези елементи, безпроблемно интегрирани във функционалния дизайн на автомобила, ще гарантират, че следващият GT-R ще носи факела на своите легендарни предшественици.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЗО

    0 7 Отговор
    Дрън дрън ярина.