31 Юли, 2024 13:11 1 658 6

Stellantis няма да продава Maserati

  • stellantis-
  • maserati-
  • alfa romeo-
  • fiat

Компанията опроверга слуховете

Stellantis няма да продава Maserati - 1

На фона на финансовите предизвикателства и спекулациите за потенциално преструктуриране на марката, Stellantis недвусмислено потвърди ангажимента си към Maserati. След съобщенията за потенциална продажба или сливане на луксозната марка, главният изпълнителен директор на Stellantis Карлос Тавареш направи категорично изявление, с което отхвърли тези слухове.

Въпреки неотдавнашните финансови затруднения на Maserati, включително 50 % спад в глобалните продажби през първата половина на годината, автомобилният производител остава основна част от портфолиото на Stellantis. Компанията е решена да съживи марката и да я върне към рентабилност.

Коментарите на Тавареш идват след цялостното финансово представяне на Stellantis, при което се наблюдава значителен спад на нетната печалба. Компанията призна необходимостта от мерки за намаляване на разходите и стратегически корекции за подобряване на рентабилността на цялата си гама.

Макар че бъдещето на другите марки на Stellantis остава несигурно, твърдата подкрепа на компанията за Maserati е сигнал за намерението ѝ да поддържа силно присъствие на пазара на луксозни автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вальо

    14 2 Отговор
    Таварес е абсолютен херпес за автомобилната индустрия. Превърна Стелантис в новия ВАГ, конфекция от най-ниско ниво която е скъпа но за сметка на това и ненадеждна! Върнете старото PSA и Fiat-Chrysler и кой от къде е. Не искам да карам 2 тона Пежо с двигател ярмомелка 1.2. Не знам кой иска всъщност. После се чудят защо няма продажби. DS9 кола която струва 150хил.лв. я продават с "върховия" 1.6 двигател, и кой нормален ще предпочете 1.6 пред един V6 или V8?

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Вальо":

    Не че нещо, ама 160 000 за лустросан Ситроен?
    Ако ще и с 3.0 V6 да е, пак е непродаваем....

    Коментиран от #4

  • 4 Вальо

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Имам C6 с бензиновия V6. Супер се кара колата и си струва парите, въпроса е че французите не правят големи двигатели за разлика от немците. Именно от там им идва големия проблем в продажбата на кола по-голяма от hatchback
  • 5 Правилно

    4 2 Отговор
    Мазерати е звездна марка и не бива да я продават.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.