7 Август, 2024 11:21 1 184 3

Mustang Mach-E измина над 916 километра с едно зареждане

  • ford-
  • mustang-
  • mach-
  • mach-e

Колата подобри рекорд на Гинес

Mustang Mach-E измина над 916 километра с едно зареждане - 1

Bridgestone и Webfleet съвместно постигнаха забележително постижение, като поставиха нов рекорд на Гинес за най-дълго разстояние, изминато от електрически автомобил с едно зареждане. Ford Mustang Mach-E измина впечатляващите 569,64 мили (916,74 км) с едно зареждане на батерията, надминавайки предишния рекорд с близо 10 километра. От Гинес определят рекорда като такъв за „Най-дълго разстояние изминато от електрически автомобил с едно зареждане (който не разполага със слънчеви панели)“

Постижението е станало възможно благодарение на комбинация от фактори. Използването на гуми с ниско съпротивление на Bridgestone, както и по-малките, по-аеродинамични 18-цолови джанти, са допринесли за оптимизиране на енергийната ефективност на Mach-E. Освен това щателното планиране на маршрута и техниките на шофиране са спомогнали за максимално увеличаване на пробега на автомобила.

Макар че по WLTP пробегът на Ford Mustang Mach-E е 373 мили, екипът постига значително по-голям пробег чрез внимателно управление на потреблението на енергия. Това рекордно пътуване подчертава потенциала на електрическите превозни средства да изминават по-дълги разстояния с едно зареждане, като оспорва възприемането на ограничения пробег като бариера за приемането на електрически превозни средства.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    7 1 Отговор
    Може,ако е карал с 40 км/ч .
  • 2 Антиелектрика

    5 1 Отговор
    Хахаааа, над 916 километра с едно зареждане, да се уточни по пътя от връх Еверест към Индийското крайбрежие.
  • 3 Реално

    0 2 Отговор
    И с 200 да кара, на ток винаги е маниашко 🏁🚀