7 Август, 2024 12:19 2 071 8

Бившият шеф на Nissan с интересно изказване за алианса между Honda, Nissan и Mitsubishi

  • honda-
  • nissan-
  • mitsubishi

Ще се окаже ли прав?

Бившият шеф на Nissan с интересно изказване за алианса между Honda, Nissan и Mitsubishi - 1

Бившият главен изпълнителен директор на Nissan Карлос Гон отново разпали слуховете в автомобилната индустрия с последните си твърдения. Противоречивият изпълнителен директор смята, че Honda организира "прикрито поглъщане" на Nissan и Mitsubishi чрез новосформирания им алианс.

Гон, известен с откровения си характер и бурното си минало, твърди, че по-големият размер и влияние на Honda в рамките на партньорството ще ѝ дадат предимство. Алиансът, макар и насочен към споделяне на ресурси и технологии, в крайна сметка може да доведе до това Honda да придобие доминираща роля.

Бившият шеф на Nissan, който беше отстранен при спорни обстоятелства, има история на смели изявления за автомобилната индустрия. Макар твърденията му да са спекулативни, те подчертават сложната динамика в глобалния автомобилен пейзаж.

Докато се развива новият съюз между Honda, Nissan и Mitsubishi, наблюдателите на индустрията ще следят отблизо дали прогнозите на Гон ще се сбъднат.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    19 1 Отговор
    То това беше оригиналния план на Японското правителство, да изгонят Гон и Рено и да дадат пари на Хонда да глътне Нисан-Мицубиши, както на времето Тойота и японското автомобилно министерство взеха контрола над Субару, изгоноха Форд от Мазда и ВАГ от Сузуки и ги сложиха под шапката на Тойота... Само че за да не изглежда като държвна политика ги маскират като съюзи... Пък Рено, заедно с Китайците и Волво за сега са на печалба, Нисан са на тежка загуба...

    Коментиран от #3

  • 2 Точно така

    10 0 Отговор
    Когато Госн говори, браншът внимателно слуша. Нисан може и да си стъпят на краката, но няма да видят повече успеха от алианса с "Рено".
  • 3 Бродягата

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    А знаеш ли какъв план имаше френско-ливанския тарикат , а ? Искаше да установи бизнес партньорство с Китай , като за целта трябваше да им предостави технологията е-POWER и да премести част от производството на Ниссан от Япония в Китай . Това е ! (според седмичника “Шункан буншун “ )

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Точно така

    8 0 Отговор
    Ами тарикат е, да, затова измъкна "Нисан" от тресавището. Всички залагат на китайската карта, само японците се дърпат като ужилени. И какво - "Рено" се спазариха с "Джийли", а след преструктурирането на съюза с "Нисан" разводът е на една крачка и кой от къде е. Пък да видим кой по-добре ще се справи в тези тегави за сектора времена.
  • 7 гост

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бродягата":

    Скоро карах на магистралата зад един e-power, докато има ток хвърчи със 160, като падне заряда, се прибира с 80 в дясна лента докато двигателя напомпа батерията, на Рено и Тойота хибридите поне могат да се движат на ДВГ... А Нисан тази технологогия не са я измислили, а я откраднаха от Шевролет Волт...
  • 8 Демократ

    3 0 Отговор
    Няма лошо.Нека всички които фалират да са в една лодка за да са лесно разпознаваеми.