8 Август, 2024 14:57 1 054 10

Jaguar се прицелва в по-богати клиенти

  • jaguar-
  • клиенти-
  • богати-
  • v8-
  • v6-

Компанията планира промяна на стратегията

Jaguar се прицелва в по-богати клиенти - 1

Jaguar е в процес на драматична трансформация, като планира до края на годината да се превърне в изключително електрическа луксозна марка. В неотдавнашно интервю управляващият директор на Jaguar, Роудън Глоувър, очерта амбициозната стратегия на марката да се съсредоточи върху високотехнологични автомобил с фокус върху дизайн.

Глоувър подчерта необходимостта да се откаже от преследването на големи обеми на продажбите и вместо това да се съсредоточи върху предоставянето на изключителен лукс и производителност. Предстоящите електрически модели ще бъдат позиционирани като премиум предложения, насочени към заможни клиенти, които отдават приоритет на ексклузивността и изработката.

Първият нов електрически модел на Jaguar, GT с четири врати, се очаква да бъде представен по-късно тази година. Този автомобил ще демонстрира новия дизайнерски език на марката, който се характеризира със смел и отличителен стил. Глоувър намекна за поляризиращ дизайнерски подход, целящ създаването на автомобили, които се открояват от тълпата.

За да допълни новата продуктова стратегия, Jaguar ще повиши и нивото на клиентското изживяване. Марката възнамерява да създаде по-ексклузивен и персонализиран процес на покупка, отразяващ премиум характера на нейните предложения.

С тази стратегическа промяна Jaguar се стреми да се позиционира отново като водеща марка луксозни електромобили, конкурирайки се с такива като Porsche и Bentley.

Като се фокусира върху дизайна, представянето и ексклузивността, Jaguar се надява да възвърне предишната си слава и да установи силно присъствие на бързо развиващия се пазар на луксозни електромобили.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този

    12 1 Отговор
    Като традиционна индийска компания ще се насочи към махараджите.
  • 2 Койчо

    7 3 Отговор
    На колата не ми трябва да е представителна и с топ дизайн. Трябва ми да е надеждна, здрава, икономична и по възможност мощна и да върви и спира здраво.
    С тази стратегия това ще е поредната компания която ще затвори след няколко години

    Коментиран от #4

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 1 Отговор
    Досега в по-бедни ли се целеха
    😀😀😀😀😀

    Коментиран от #8

  • 4 Стойчо

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Койчо":

    На мен пък ми трябва да изглежда добре, за да се радвам да я видя, да е комфортна за семейството ми и да се управлява добре. И да не смърди, значи дизел отпада. И да не е черна, защото хубавите форми няма нужда да се крият с черна боя. А по отношение на двигателя: мощен или надежден или икономичен - човек може да получи най-много 2 от тези качества.
    А фирмата Ягуар добре се е ориентирала - тъкмо когато пазарът за ел. коли се свива. Успех !

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Японеца

    1 1 Отговор
    Ровър, Morgan, ги следва Ягуар!
    Котките никога не са били надеждни!
  • 8 Поли Паун Григорова

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ексклузивен електрокар/миксер? Ма мноо полудя тоз народ бре ейййй...
  • 9 Мексо

    4 0 Отговор
    Те за сто години не успяха да направят качествен бензинов автомобил сега за електрически се засилили..
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.