23 Август, 2024 10:46 5 912 1

Aston Martin издирва кола продадена за 50 паунда

  • aston martin-
  • db-
  • колекция

Автомобилът е от 1914-та година

Aston Martin издирва кола продадена за 50 паунда - 1

Отделът за културно наследство на Aston Martin активно издирва „Coal Scuttle“ - прототип на автомобил, създаден през 1914 г. и считан за първия Aston Martin.

Coal Scuttle, малък, спортен автомобил, проектиран да съперничи на Bugatti, изиграва решаваща роля в ранното развитие на Aston Martin. Въпреки че се сблъсква с прекъсвания, дължащи се на Първата световна война и напускането на един от основателите, автомобилът продължава да се развива и тества през 20-те години на ХХ век.

Aston Martin издирва кола продадена за 50 паунда

През годините моделът претърпява множество модификации, като са променени калниците, светлините и роговете. Тази постоянна еволюция прави трудно идентифицирането на автомобила днес, особено след като той няма външни обозначения.

През 1924 г. Aston Martin изненадващо продава Coal Scuttle за сравнително скромната сума от 50 паунда. Въпреки че е малко вероятно автомобилът да е бил незабавно бракуван, последващото му местонахождение остава загадка. Възможно е да е скрит в хамбар или гараж, вероятно с друга каросерия, или дори разглобен на части. Aston Martin Heritage Trust е решен да разкрие съдбата на този исторически автомобил.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.