23 Август, 2024 11:58 1 049 3

Stellantis нае бивш шеф на Rivian

  • rivian-
  • stellantis
Stellantis нае бивш шеф на Rivian - 1

Stellantis предприе значителен стратегически ход за укрепване на своите възможности за производство на електрически превозни средства. Компанията назначи Тим Фалън, бивш ръководител на производството в Rivian, за ръководител на производствените си операции в Северна Америка от 2 септември.

Фалън внася в Stellantis богат опит в производството на електрически превозни средства. По време на работата си в Rivian той ръководи цялостната реконструкция на производствения завод на компанията в Нормал, Илинойс. Тази реконструкция е от съществено значение за рационализиране на производствените процеси, намаляване на разходите и подобряване на цялостната ефективност. Преди да се присъедини към Rivian, Фалън работи в Nissan в продължение на повече от 16 години на различни производствени длъжности, включително вицепрезидент на производството в Кантон.

Назначението на Фалън съответства на амбициозните планове за електрификация на Stellantis. Компанията има за цел да въведе 25 електрически превозни средства в САЩ до 2030 г., а опитът на Фалън ще бъде от решаващо значение за гарантиране, че тези превозни средства се произвеждат ефективно, рентабилно и с най-високи стандарти за качество.

Решението на Stellantis да наеме Фалън от Rivian е стратегически ход, който демонстрира ангажимента на компанията за постигане на високи постижения в производството на електрически превозни средства. Като използва опита и лидерството на Фалън, Stellantis може да се позиционира като водещ играч на бързо развиващия се пазар на електрически превозни средства.

Въпреки че напускането на Фалън е загуба за Rivian, компанията е изправена и пред други предизвикателства при увеличаване на производството. Въпреки неотдавнашните актуализации на моделите R1S и R1T и осигуряването на значителен пакет от стимули от Илинойс, Rivian все още трябва да работи, за да постигне производствените си цели и да се конкурира ефективно с други производители на електромобили.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6748

    4 3 Отговор
    ОДЪТ КЪМ ФАЛИТ ФИАТ ЗЪРЪДИ ПИДАЛИТИ ОТ ПИЖО И ПЕНДА И ОПЕЛ БУКЛЮК
  • 2 Братвурст

    4 2 Отговор
    Разходите за производство ще спаднат, за сметка на по-ниско качество и по-висока цена за потребителя, супер.
  • 3 Бен тен

    4 1 Отговор
    Имат една мъдра приказка хамериканцити:
    Too little, too late.

    If you know, you know.