28 Август, 2024 15:59 2 186 0

Mercedes-AMG PureSpeed: Последни тестове преди първите доставки

  • mercedes-
  • amg-purspeed-
  • maybach

От модела ще бъдат направени само 250 броя

Mercedes-AMG PureSpeed: Последни тестове преди първите доставки - 1

Mercedes-AMG е във финалната фаза на разработката на своя изключително ексклузивен спортен автомобил PureSpeed. Този двуместен автомобил с открит покрив, представен за първи път като концепция в Монако, сега преминава през строги тестове по различни пътища в Италия.

PureSpeed, вдъхновен от легендарни състезателни автомобили, се отличава с радикален дизайн, включващ системата за безопасност HALO - елемент за безопасност, заимстван от Formula 1. Тази система замества конвенционалната А-колона, като предпазва пътниците в случай на инцидент.

Mercedes-AMG PureSpeed: Последни тестове преди първите доставки

Развойният екип щателно оценява представянето, безопасността и функционалността на PureSpeed в реални условия на шофиране. Изключителният дизайн и аеродинамичната оптимизация на автомобила също се тестват, за да се гарантира, че той отговаря на високите стандарти на марката Mercedes-AMG. PureSpeed е лимитирана серия от 250 бройки, запазена за взискателни ентусиасти и колекционери.

Не се споменава нищо за двигателя, но се предполага, че моделът ще използва стандартния 4.0-литров V8 без електрификация, като не е ясно с каква мощност точно ще бъде той. За момента в тайна остава и цената, но предвид ексклузивността, не очакваме тя да бъде ниска


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА