1 Септември, 2024 10:30 2 766 1

Три години са били нужни за разработката на гумите на AMG GT

  • mercedes-
  • amg-
  • michelin-
  • pilot sport

Michelin Pilot Sport S 5 е направена специално за Mercedes

Три години са били нужни за разработката на гумите на AMG GT - 1

Michelin Pilot Sport S 5, специално разработена за Mercedes-AMG GT, е доказателство за сложните инженерни решения и тестове, които се извършват при разработването на гуми за високи постижения. Сътрудничеството на Michelin с Mercedes-AMG е довело до създаването на гума, която е съобразена със специфичните характеристики на автомобила.

Pilot Sport S 5 се отличава с уникален дизайн на сместа, с три различни секции на протектора, оптимизирани за различни условия на шофиране. Вътрешната част на предния протектор е проектирана за сцепление на мокра настилка, докато средната част на протектора се фокусира върху представянето на суха настилка. Външната част на гумата е изработена от каучукова смес с висока издръжливост, подходяща за работа на писта.

Задните гуми също са с трисекционен дизайн, като две секции са предназначени за сцепление на мокра настилка, а средната - за работа на суха настилка. Външната секция на задната гума също е предназначена за работа на сухо.

Разработването на тази гума изисква продължително тестване и усъвършенстване. Водещият развоен пилот на Michelin, Пиер-Антоан Грегоар, разказва, че прекарва безброй часове в усъвършенстване на характеристиките на гумата за управление, като се фокусира върху фактори като проследяване на права линия, усещане за управление и реакция на страничните стени.

Особено предизвикателство за екипа на Michelin е било балансирането на управлението на мокра и суха настилка. Mercedes-AMG изискваше изключително представяне и при двете условия, което изискваше внимателно експериментиране и оптимизиране на сместа и дизайна на гумата, разказват от компанията.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън

    12 6 Отговор
    Дрън , дрън , и накрая - четири гуми струват колкото автомобил от среден клас !