13 Септември, 2024 10:08 1 658 14

Рекорд: Китай продаде над 1 милион електромобила за месец

  • китай-
  • електромобили-
  • автомобили-
  • продажби-
  • рекорд

Страната е първата в света поставила такъв рекорд

Рекорд: Китай продаде над 1 милион електромобила за месец - 1

Въпреки забавянето на ръста на продажбите на електромобили на Запад, китайският пазар на електромобили продължава да процъфтява. През август Китай стана първата страна, която надхвърли един милион продажби на електрически превозни средства за един месец, отбелязвайки 33% увеличение в сравнение с предходната година.

В Китай скокът в продажбите на електромобили се подхранва отчасти от държавните субсидии, които насърчават водачите да се откажат от по-старите и по-замърсяващи автомобили. Лицата, които заменят своите автомобили с двигател с вътрешно горене (ДВГ) с електромобил или хибрид от типа „plug-in“ (PHEV), могат да получат субсидии в размер до 20 000 юана (2800 евро). Дори и тези, които не са готови да преминат към електрически превозни средства или PHEV, могат да получат субсидия от 15 000 юана (2 100 евро) за замяна на своите превозни средства с ДВГ с превозно средство с по-малък обем на двигателя.

Въпреки че субсидиите изиграха значителна роля за стимулиране на продажбите на електромобили в Китай, съществуват и опасения за намаляване на доверието на потребителите. Неотдавнашният спад на общите продажби на леки автомобили в Китай предполага, че на пазара навлизат все по-малко купувачи на автомобили за първи път.

Въпреки тези предизвикателства мениджърът по данните на Rho Motion Чарлз Лестър остава оптимист по отношение на продължаващия растеж на пазара на електрически превозни средства в Китай. Той прогнозира, че до края на годината Китай многократно ще надхвърли един милион продажби на електрически превозни средства за един месец.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вервайте ми!

    9 5 Отговор
    Браво, качесвени и хубави са!
  • 2 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    11 7 Отговор
    А хАмериканските дърводелски инструменти подсмърчат сополиви в ъгъла..

    Коментиран от #4

  • 3 Българин 🇧🇬

    7 2 Отговор
    Моите уважения !
  • 4 А европейските

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бойкот на алчните от О.Л.Х.":

    направо излязаха от стаята
  • 5 Боро

    14 5 Отговор
    В Китай над 70% от електромобилите са със сменяеми батерии. Даже на селските бензиностанции има фургони, в които се сменя изтощената батерия със заредена. В ЕС, САЩ, Япония, Канада, изобщо в целия Колективен Запад тези електромобили са забранени за внос, защото не отговаряли на стандартите.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Митбъстър=идиот

    1 14 Отговор
    Тесла произвежда по 20 млн. електрически автомобили годишно!
  • 8 Анджо

    1 6 Отговор
    Сега чакам да видя дали клиентите ще са доволни, не бързайте със заключенията.
  • 9 Име

    2 11 Отговор
    Китайците са "роби" между ушите! Те нямат право на избор, подвиват опашка и подлагат глава за заколение! Мнение не могат да изразяват!
  • 10 ЕВРОСИМПАТИЗАНТ

    7 0 Отговор
    Пратете тази сатния на Урсулата да я прочете.
  • 11 Така

    7 2 Отговор
    В Китай за да си купиш бензинова кола трябва да участваш в лотария и ако имаш късмет ще ти дадат регистрация, иначе за електричките няма ограничения, всеки може да си купи.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "Така":

    И много правилно , ВСЯКА държава , с изключение на членките на ОПЕК има ОГРОМНА полза от премахването на петрола !! И точно това ще изяде бъдещето на кюмбетата , колкото и петролопроизводителите да се опитват да ги пробутват с милиарди субсидии , явни и скрити , включително за производителите им !!
  • 13 гост

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Така":

    Дори не е толкова въпрос за екология , елементарната сметка показва , че данъците , които се събират от продажбата на горива са в ПЪТИ по-малки от сумите , които се дават за вноса на петрол и то без цент печалба за държавата !! И то половината и повече от тях могат да се събират от продажбите на ток , който е вътрешно производство и осигурява стотици хиляди работни места , освен всичко друго , а милиардите за петрол да отиват за хиляда пъти по-полезни неща !!

    Коментиран от #14

  • 14 АС/ДС

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Бедна петролна робиня ⛽ или богат патриот на БГ ток⚡🇧🇬 - това е въпросът.