13 Септември, 2024 14:30 1 956 9

Geely разглежда няколко европейски страни за новия си завод

  • geely-
  • завод-
  • европа-
  • фабрика

Полша е една от възможните локации

Geely разглежда няколко европейски страни за новия си завод - 1

Китайският автомобилен производител Geely активно проучва възможността за създаване на голямо производствено предприятие в Европа. Въпреки че все още не е поет твърд ангажимент, нарастващият интерес на компанията към европейския пазар е неоспорим.

Вицепрезидентът на Geely Auto Group Ли Чуанхай потвърди, че обсъжданията продължават, но не потвърди окончателно решение. Според съобщенията по-ранните разговори с полското правителство са били насочени към изграждането на нов завод за електрически превозни средства в страната. Настоящият статус на тези дискусии обаче остава неясен, като някои източници предполагат, че Полша може да не е идеалният партньор за Geely.

Необезпокоявана, Geely преследва „много възможности“ в цяла Европа, според Ли. Главният изпълнителен директор на компанията за Европа, Николас Апелгрен, потвърди активното проучване на местоположението на целия континент. Този ход съвпада с неотдавнашното откриване на нова база за тестване и разработка във Франкфурт, Германия. Това съоръжение ще бъде предназначено за оценка на работата на 13 нови енергийни превозни средства (NEV) и осигуряване на съответствието им с европейските стандарти за сертифициране.

Интересът на Geely към Европа идва на фона на вълната от китайски автомобилни производители, които се насочват към региона. През април Chery, друг голям китайски автомобилен производител, обяви плановете си да произвежда електрически автомобили в завод в Барселона, Испания. С планирано производство от 50 000 автомобила годишно до 2027 г. и увеличаване до 150 000 до 2029 г., стъпката на Chery означава нарастващия апетит на китайските автомобилни производители към европейския пазар.

Тъй като Geely продължава плановете си за експанзия в Европа, надпреварата за установяване на силна позиция на процъфтяващия пазар на електрически превозни средства в региона се засилва. Окончателното местоположение на новото производствено съоръжение на Geely предстои да бъде определено, но ангажиментът на компанията към Европа е ясен.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йсйсхсх

    4 16 Отговор
    Такива китайски боклуци не ни трябват !!

    Коментиран от #2

  • 2 отворко

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Йсйсхсх":

    целият свят почва да ги кара, след 10 години най вероятно китайците ще бъдат производител номер 1
  • 3 МГ бифш Ровер

    6 1 Отговор
    Се продава в Германия с луксозно оборудване и кожа на цена от 25.000€ СУВ на големината на тигуан. Вече второ поколение и клие тите са много доволни с 7 годишна пълна гаранция или 150.000 км
  • 4 Ауто Билд

    7 3 Отговор
    Много хора през годините смениха немските автомобили , които бяха сининим на качество с японски автомобили . Към момента нищо не пречи китайските да бъдат предпочитани .Разглеждал съм китайски и вътре са с всички екстри което си е бонус за цената на която се предлагат . Наближава времето в което ще се карат предимно японски и китаиски коли .
  • 5 топ фен

    8 1 Отговор
    Влизал съм в Донг фенг , така наречената ЯХТА това е мини ван . Няма такъв лукс и токъв комфорт .В България се продават за 60 000 лева и мисля ,че може фабрично газ . За какво са ми германски прехвалени марки ?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Кькьн

    6 0 Отговор
    Абе написам само че няма да е в бг , кво толкова триете да ви го набухам.
  • 8 Бреиии

    0 0 Отговор
    Тия ще откраднат поляците от немските заводи
  • 9 касапина

    1 0 Отговор
    ЕС налага милиардни глоби на европейските автопроизводители ,а Китай прави обратното ,затова не се чудете че може след 10 год всички коли да са само китайски.