19 Септември, 2024 15:39 838 10

Китай предупреди: Митата за автомобили ще навредят на Германия

  • китай-
  • европа-
  • германия

Министърът на търговията изказа мнението си за новите тарифи

Китай предупреди: Митата за автомобили ще навредят на Германия - 1

Китайският министър на търговията изрази категоричното си несъгласие с предложените от Европейския съюз мита върху електрическите превозни средства, като предупреди, че те могат сериозно да навредят на търговското и инвестиционното сътрудничество между Китай и Германия.

Уан Уентао се срещна с германския вицеканцлер и министър на икономиката Роберт Хабек, за да обсъдят въпроса и да призоват Германия да се намеси и да предотврати ескалацията на напрежението. Уан подчерта значението на разрешаването на спора чрез диалог и консултации в съответствие с правилата на Световната търговска организация.

Европейската комисия е на ръба да наложи мита до 35,3% върху произведените в Китай електрически превозни средства, в допълнение към стандартното мито от 10% за внос на автомобили. Този ход се разглежда като мярка, целяща да предпази европейските производители на автомобили от конкуренция.

Германия, макар да подкрепя свободната търговия, също изрази загриженост относно въздействието на китайските субсидии върху европейския пазар на електромобили. Въпреки това страната призова Китай и ЕС да намерят взаимно приемливо решение и да избегнат търговски конфликти.

Спорът между Китай и ЕС относно тарифите за електрическите превозни средства подчертава нарастващото напрежение между двете икономически суперсили. Изходът от този спор може да има значителни последици за световната автомобилна индустрия и за бъдещето на развитието на електрическите превозни средства.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    19 7 Отговор
    Струва ми се, че Volkswagen напълно усети студения дъх на Москва и желязната ръка на Пекин. Направете нещо или ще има бедствие

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 име

    18 1 Отговор
    След като в ЕССР зелената либерална диктатура се занимаваше десетилетия наред с натрапването в обществана напстраните-членки на разни болестни състояния и сексуални отклонения, както и всякакви схеми за крадане на пари и ограничаване на възможността за еднолична политика в сферата на енергетиката, или пък откровено източване на бюджета, като далаверите с ваксините, резултата е липса на кадри, липса на произведствени мощности, липса напконкурентни предимства. Затова се налага да слагат мита, които могат само да удължат агонията, но не и да помогнат на европейската промишленост.
  • 4 Правдив

    5 11 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    Време е да усетиш знанията и опита на добър психиатър

    Коментиран от #10

  • 5 Ха ха ха

    2 13 Отговор
    Германия напълно може без Китай но Китай не може без Германия

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Абе кой те

    4 8 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    пита против ли си , кво си ? Китайците навсякъде “пробиват “ с дъмпинг и плагиатство . Градят върху чужди основи . А за плановата ти икономика изглежда всичко върви по план - уволнен министър на отбраната , уволнен министър на външните работи и миналата седмица уволнен министър на земеделието !!!
  • 7 Демократ

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ха ха ха":

    Дали?
  • 8 Kaлпазанин

    4 1 Отговор
    Останал съм с впечатлението , че тази раса си го има в кръвта да си мисли че е нещо в повече от останалите ,разбират го не че не го разбират ,но трябва да е по трудния начин затова и бъдещето за запада хич не е слънчево
  • 9 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ха ха ха":

    Ха сега размени местата на държавите в собственото си изречение и ще се получи вярното
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.