30 Септември, 2024 12:07 1 853 16

30-годишна S-Klasse вдигна 185км/ч… и се счупи (ВИДЕО)

  • mercedes-
  • магистрала-
  • аутобан-
  • висока скорост

Дизеловият екземпляр изглежда има проблеми с охладителната система

30-годишна S-Klasse вдигна 185км/ч… и се счупи (ВИДЕО) - 1

Видео публикувано в канала на TopSpeedGermany показва Mercedes-Benz S 350 от 1994 г., който е подложен на сериозен тест по германските магистрали, достигайки максимална скорост от 185 км/ч и работейки на максимални обороти за продължителен период от време,

Макар да е известен със своята здравина, интензивното натоварване при движението с висока скорост в крайна сметка се отразява на двигателя. Стрелката за температурата на на автомобила се покачва и от двигателния отсек започна да излиза дим. Макар че точното естество на повредата на двигателя остава неясно, комбинацията от продължително шофиране с висока скорост, максимални обороти и покачваща се стрелка за температурата предполага проблем с охладителната течност.

Въпреки повредата на двигателя, видеото служи като доказателство за възможностите и издръжливостта на модела Mercedes-Benz W140. Той напомня за инженерното съвършенство, вложено в конструкцията му, дори когато е изтласкан извън предвидените граници.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шоферче

    15 6 Отговор
    Ам аз го правя това същото с 22 годишната си дизелова не-премиум каруца на 350 хил. (по километраж) и тя не се счупи.
  • 2 много хубав автомобил но не е за всеки

    15 2 Отговор
    много странно как така само 185км/ч тази кола може да си пълни километража без проблем но когато не се поддържа резултатъ е на лице
  • 3 Мерджо

    14 2 Отговор
    Трябваше,като ми ЗАГАСИ ДВИГАТЕЛЯ да отвориш капачката на разширителния съд да видя що за идиот кара
  • 4 Учуден

    12 14 Отговор
    Какво ли е становището на разбирачите,възнасящи вехтите немски таралясници...?

    Коментиран от #5, #16

  • 5 Идиота зад волана

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "Учуден":

    Идиота зад волана си е идиот без значение каква кола кара.
  • 6 Имам стар Мерцедес

    13 4 Отговор
    Имам стар Мерцедес на почти 400 000 км. Поддържам го в отлично състояние. Никакви ремонти го сега, само филтри, масла, гуми и накладки. Работи като нов. Скъсвам го от каране и няма никакъв проблем.
  • 7 Истинската

    5 6 Отговор
    Истинската S на Мерцедес за мен е V12.
  • 8 Карач

    8 13 Отговор
    Новите Мерцедеси се карат с газ до дупка и никога не прегряват, а този го напънаха леко и хвърли водите. После някой ще каже, че старите коли били по-здрави!

    Коментиран от #9

  • 9 Един

    7 7 Отговор

    До коментар #8 от "Карач":

    С това твърдение се самоутешават,тези които нямат пари за нови.

    Коментиран от #11

  • 10 Шерлок Холмс

    12 2 Отговор
    Много добър автомобил! Иска подръжке, разбира се като всеки автомобил. Ако е подържан и каран правилно - ще те надживее! Златното поколение на Мерцедес. По добра от него е обаче Пурата. Железен автомобил. Нашето НСО и до днес тренира на такива.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Иво

    9 0 Отговор
    Ауди А4 1996 г., бензин, 1,8. Вдига 205 км. на магистрала Тракия. Само за тест на чист участък. Карайте си нормално със 120-130. Поздрави на колегите!
  • 13 Ганди

    4 1 Отговор
    Проблемът е във фамозният двигател OM603 350TD - в Америка известен още като Rod Bender. Освен че е куц кон с апетит на ламя, всяко такова натискане го прегрява и късметлиите се разминават само със смяна на гарнитурата. Но това не пречи на разни побърканяци в България да му искат по 15000-20000 евро...

    Коментиран от #14

  • 14 Карач

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ганди":

    Не е само той, фамозният ОМ646, който всички хвалят, също прегрява и пука глава, и изобщо старите редови мотори преди ОМ651. Оплюваният ОМ651 няма прегряване и не съм виждал никога с пукната глава! Много по-здрав е от старите.
  • 15 Чичо

    7 0 Отговор
    Не съм фен на немските коли, но имам респект към доказалите се модели. Обаче този двигател е абсолютен боклук. Не може да имаш такава кубатура, нютон метри и конски сили, и да ускорява като малолитражка от 2010г. А съм сигурен и че разхода на гориво е идиотски
  • 16 Никси

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Учуден":

    епа източи маслото от картера и водата от радятора на твойта кола , вдигни 185км/ч. и ще видиш и усетиш , само че и това дето пише на километража малко ме съмнява да е на тия километри , може да е на 1 297000 км.и отгоре даже , а тая Ес класа я имат една от най здравите като конструкция и агрегати W140 !!!.