Last news in Fakti

28 Април, 2014 09:30 2 335 2

Нова премяна за Mini Paceman

  • mini-
  • paceman

Наш екип от мястото на събитието

Когато през миналата седмица по време на изложението в Ню Йорк англичаните представиха обновената версия на Countryman, стана ясно, че съвсем скоро ще бъде демонстриран и новият вариант на тривратия Paceman. Световната премиера се състоя тук в Пекин. Още от пръв поглед се вижда, че измененията са минимални, като най-набиващите се на очи са черните пръстени на предните светлини. Paceman изпъкна в Китай и с мощна предна част с шестоъгълен контур на радиаторната решетка и с дългите си врати с прозорци без рамки в стила на купе.

Силен акцент върху спортния дух и премиум характеристиките в интериора на новото MINI Paceman пък са тъмните циферблати на километража и оборотомера в стила на MINI John Cooper Works. Нови са и доста от материалите в салона. Четирите отделни седалки и оптимизиран акустичен комфорт, оформените по нов начин хромирани елементи за регулаторите на дюзите на вентилацията и ефектната серийна централна релса MINI Center Rail завършват интериорната картина.

Що се отнася до двигателите и ходовите характеристики, обновеното Mini Paceman впечатлява с избор между два бензинови и два дизелови двигателя. Интерес предизвиква и върховият спортист Mini John Cooper Works Paceman, който разполага с четирицилиндров турбомотор с мощност 160 кВт/218 к.с. Всички варианти на модела отговарят на нормата за вредни емисии EU6 и са оборудвани с модернизираната технология MINIMALISM. Оптимизирани е и аеродинамиката на модела, което влияе върху понижението на разхода на гориво и вредните емисии.

При MINI Cooper S Paceman се наблюдава повишение на мощността с 5 кВт до 140 кВт/190 к.с., серийна шестстепенна механична скоростна кутия и опционална шестстепенна автоматична трансмисия. Двойното задвижване ALL4 при MINI John Cooper Works Paceman влиза в базовото оборудване, а при останалите модификации е опционално. Ковани носачи отпред, многораменно окачване отзад и електромеханично кормилно управление със Servotronic са другите интересни детайли, скрити под обвивката на малкия кросоувър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ярослав станчев

    0 0 Отговор
    Симпатяга.
  • 2 Монго

    1 0 Отговор
    На мен нещо грозноватичко ми изглежда...