Last news in Fakti

19 Август, 2014 13:10 1 990 0

РИОСВ глоби с 50 189 лв. пловдивска фирма

  • риосв-
  • глоби-
  • фирма

През месец юли експертите са извършили 2211 проверки

Най-голямата санкция за месеца е наложена от РИОСВ-Бургас и е в размер на 50 189 лв/месечно за период от шест месеца на „Вики инвест 1“ ЕООД, гр. Пловдив за заустване на непречистени отпадъчни води от ПСОВ „Елените“, без издадено разрешително и неспазване на нормите, определени в Наредба № 8 за качеството на крайбрежните морски води. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите (МОСВ).

За месец юли от експертите на 16-те регионални инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) са извършени 2211 проверки на 2011 обекти. За отстраняване на констатирани нарушения са дадени 977 предписания.

Съставени са 82 акта, от които 12 са за констатирано неизпълнение на дадени предписания. 71 са издадените наказателни постановления на обща стойност 265 450 лв. За констатирано увреждане или замърсяване на околната среда над допустимите норми и/или при неспазване на емисионните норми и ограничения са наложени 27 санкции за общо 253 737 лв.

През изминалия месец са извършени проверки за спазване на условията в издадените разрешителни по Закона за опазване на околната среда, Закона за водите и Закона за управление на отпадъците.

За заустване на отпадъчни води без разрешително, РИОСВ-Русе е санкционирала с 5 000 лв. „Булмилк-2010“ ЕООД, а РИОСВ-Шумен с 2 000 лв. „Делфин 22“ ЕООД, с. Гагово.

За неупражнен контрол, допуснато замърсяване на площи и образуване на нерегламентирани сметища, регионалните инспекции в Русе, Монтана и Шумен са санкционирали кметовете на община Борово с 10 000 лв., на община Лом - с  1400 лв., с 3 000 лв. на община Нови пазар и на заместник- кмета на община Монтана - с  1400 лв. За установени нарушения при експлоатацията на депото за неопасни отпадъци,  община Трън е санкционирана със 7 000 лв.от РИОСВ Перник.

За нарушения на Закона за управление на отпадъците, от РИОСВ-Пловдив са издадени шест наказателни постановления на обща стойност 32 000 лв. За третиране на неопасни отпадъци без регистрационен документ, РИОСВ-Велико Търново е наложила имуществена санкция в размер на 7 000 лв. на „Алмар 13“ ООД, а РИОСВ- Стара Загора - в размер на 500 лв. на физическо лице.

За извършване на дейност без издадено комплексно разрешително, съгласно изискванията на ЗООС, от РИОСВ-Стара Загора е наложена имуществена санкция в размер на 50 000 лв. на „Континвест“ ООД, гр. София.

За нарушение на режима на Защитена местност „Колокита“ за изграждане на брегоукрепителна стена и метална конструкция, РИОСВ-Бургас е санкционирала „Иммофинанс“ЕАД с 10 000 лв.

През юли са предприети мерки по сигнали на граждани за намерени птици в безпомощно състояние. От РИОСВ-Русе, Плевен, Благоевград и София са изпратени 21 птици в Спасителния център в град Стара Загора, като най много са от вида бял щъркел.

При проверка по сигнал от РПУ-Раковски, експерти от РИОСВ Пловдив са намерили 120 сухоземни костенурки в лек автомобил. Костенурките са конфискувани и изпратени в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА