Last news in Fakti

24 Август, 2014 20:04 1 061 0

И в земеделието спряха обществени поръчки за 12.5 млн. лв.

  • васил грудев-
  • обществени поръчки

Обществени поръчки за 12.5 милиона лева е спрял министърът на земеделието и храните. Причината - били нецелесъобразни, а и орязяният бюджет на ведомството не позволявал тяхното изпълнение.

Това каза в Шабла пред бТВ служебният министър на земеделието Васил Грудев.

„Но наистина на пръв прочит у мен се буди съмнение кое налага, кое е необходимо ние да възлагаме като министерство многобройни анализи на дейностите на самите дирекции вътре в министерството за суми от порядъка 60-80 000 лева. Давам ви още един пример – поръчка за социологическо проучване за нагласата на обществото да кажем за кандидатстване по мерките за новата програма 2014-2020. Към момента това звучи несериозно, тъй като самата програма е изпратена едва преди няколко седмици в Брюксел.", разказа Грудев.

До месец ще бъдат изплатени 130 милиона лева, забавени по Оперативната програма за развитие на селските райони.

По думите на Грудев, във фонд "Земедлие" по необясними причини с месеци залежавали заявки за реализирани проекти.

По-рано министрите на здравеопазването и образованието д-р Мирослав Ненков и Румяна Коларова спряха обществени поръчки в своите ведомства за десетки милиони левове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА